Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fedtforbrænding og protein

Proteinrige måltider kan medvirke til at øge fedtforbrændingen hos overvægtige og svært overvægtige, viser resultaterne af et mindre forsøg fra Australien

Forskningsresultater viser nu, at overvægtige har en mindre effektiv fedtforbrænding efter et måltid end tynde mennesker. I dette forsøg undersøgte australske forskere, om proteinsammensætningen i et måltid påvirker denne vægtrelaterede forskel i evnen til at forbrænde fedt.

De fandt frem til, at overvægtige mænd og kvinder forbrænder mere fedt efter måltidet, når de indtager en proteinrig morgenmad og frokost, i forhold til den forbrænding, de opnår ved at spise måltider med et lavt proteinindhold. Det betyder, at den ekstra protein synes at regulere det 'underskud' på fedtforbrændingen, man ser hos overvægtige.

"Vores forskningsresultater tyder på, at personer med et øget fedtindhold i kroppen er bedre til at forbrænde fedt efter et proteinrigt måltid i forhold til personer med et lavere fedtindhold i kroppen ", siger forskningsleder dr. Marijka Batterham fra University of Wollongong i New South Wales til Reuters Health.

En række tidligere forsøg har antydet, at en proteinrig kost kan lette vægttab - til dels fordi protein undertrykker appetitten bedre end fedt eller kulhydrater, mener man.

I det her omtalte forsøg indgik ikke en analyse af vægttabet, så det er ikke muligt at udtale sig om, hvorvidt den øgede fedtforbrænding, man iagttog hos de overvægtige deltagere, også medfører en reduktion i kropsvægten over tid, siger Batterham. "Men næste skridt vil være at besvare netop det spørgsmål ".

Resultaterne, som er offentliggjort i tidsskriftet Nutrition & Dietetics, er baseret på 18 voksne, hvis stofskifte efter måltiderne blev testet på 3 separate dage. Gennemsnitsalderen lå på 40 år, og otte deltagere var overvægtige, mens seks var normalvægtige og fire svært overvægtige.

På dag 1 fik deltagerne en "kontrol"-morgenmad og -frokost bestående af 58% kulhydrater og 14% protein. De andre to forsøgsdage var måltiderne mere afbalancerede med 1/3 af kalorierne fra protein, 1/3 fra fedt og 1/3 fra kulhydrater.

I de otte timer, der fulgte efter indtagelse kontrolmåltiderne, kunne forskerne iagttage, at de overvægtige og svært overvægtige deltagere forbrændte mindre fedt end deres tyndere modparter. Men denne forskel blev udlignet, når deltagerne fik et mere proteinrigt måltid.

De proteinrige måltider indeholdt fedtfattige mælkeprodukter, magert kød og æg samt brød og grønsager som kulhydratkilder. Batterham fortæller videre, at hun og hendes kolleger nu er i gang med at undersøge, om vegetariske proteinkilder har en lignende indvirkning på overvægtige voksnes fedtforbrænding.Når proteiner skal være virksomme og prisgunstige!

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012