Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Stress - og hvordan du undgår det 2

Fortsat-:

 Den rigtige power-dosis
Lecithin Complex mange fordele. Man kan let finde frem til den rigtige dosis - det markedsføres som et granulat - og der er overhovedet ingen skadelige bivirkninger.

Alle fremtrædende videnskabsfolk, som har beskæftiget sig intensivt med soja-lecithin i årtier, er fuldstændigt enige: Der findes ingen risici ved at tage Lecithin Complex. Kun ved stærk overdosering - f.eks. 30 g i stedet for 3 g - kan der optræde fordøjelsesproblemer.

Men man bør være opmærksom på, det lecithin, man indtager, er udvundet udelukkende af sojabønner, som er dyrket under streng biologisk kontrol og er fri for nogen form for genmanipulation.

Ved fremstillingen af Lecithin Complex lægges der stor vægt på denne forudsætning, og man udvikler til stadighed mere og mere sikre metoder, som gør det muligt at påvise, at en levering af rålecithin stammer fra ikke-genmanipulerede sojabønner.

En anden fordel er, at Lecithin Complex hurtigt fordeler sig i kroppen. Ca. 50% af den lecithin, der kommer ind i kroppen via munden, optages uforandret via tarmlymfen til organismen og kommer på denne måde som hele molekyler ud i kroppen. Den anden del af den optagne lecithin bliver spaltet til sine bestanddele og først derefter forarbejdet. På denne måde kommer der - udover det hele molekyle - også cholin, linolsyre og fosfat ind i kredsløbet. Hver af disse bestanddele har bestemte, livsvigtige funktioner for organismen.

Lecithin Complex beskytter desuden slimhinden i galdeblære og galde gange mod den aggressive galdesyre og kontrollerer kolesterolets opløselighed i galdeblæren. Galdesaften, som stabiliseres ved hjælp af lecithin, beskytter mod dannelse af galdesten.

Lecithinets emulgerende virkning (som også udnyttes i næringsmiddel- og kosmetikindustrien) har endvidere betydning for menneskets helbred: Fedtstoffer i blod og lymfe stabiliseres, og kontrollen med optagelse af fedt fra tyndtarmen til tarmlymfen forbedres.

Også for kroppens energiproduktion spiller lecithin en rolle. Her bidrager det fosfat, der findes i lecithin, i betydelig grad. Det styrer energiomsætningen i den menneskelige krop, fordi adenosintrifosfat og kreatinfosfat (kaldet ATP og KP) er den lagrede form for muskelenergi.

Musklerne restitueres hurtigere efter belastning
Inden for sportsmedicinen har man fundet endnu et bevis for Lecithin Complexs gode egenskaber - et bevis, der gør indtryk: Kvinder og mænd, som igennem 10 uger dagligt indtog en spiseskefuld Lecithin Complex tre gange dagligt, kunne forkorte restitutionstiden for deres trætte muskler efter hård træning med en tredjedel.

Den fremtrædende videnskabsmand professor dr. R. J. Wurtmann omtalte allerede i 1979, at lecithin-indtaget for det moderne menneske i Europa var gået tilbage: "Tilførelsen af lecithin med kosten er faldet fra tidligere 3 g pr. dag til nu at ligge på under 1 g pr. dag".

Også den italienske videnskabsmand professor dr. Turchetto i Bologna er kommet til den konklusion, at denne ringe mængde er betænkelig og må betragtes som værende et alarmsignal. I et af hans arbejder fra 1981 anbefaler han, at man straks sætter generelt ind med tilskud af lecithin, for at mennesket kan opretholde sit gode helbred.

Alarmsignalerne lyder først ret sent - derfor er forebyggelse vigtig
Det værste er, at lecithinmangel er meget svært at få øje på - specielt for almindelige mennesker.

Det gør ikke ondt, hvis man igennem længere tid får for lidt lecithin. Der sker ikke noget specielt, og alarmsignalerne i form af stress og overanstrengelse sætter ofte ind relativt sent.

Derfor er det vigtigt at gøre opmærksom på, at når tilførslen af Lecithin Complex gennem længere tid ikke dækker behovet, vil der ske mere eller mindre mærkbare forstyrrelser af sundheden - forstyrrelser, som i dag ofte betegner som "livsstilsproblemer" eller "civilisationssygdomme".

Dette beskæftigede læge dr. Seeger fra Falkensee ved Berlin sig med allerede i 1938. Han gjorde den iagttagelse, at der i en celle, som er ødelagt af kræft, kun findes ganske få lecithin-molekyler. Dr. Seeger fandt også ud af, at lecithin-spejlet i den menneskelige organismes celler falder med alderen. Til grund for denne opdagelse ligger fund fra tiden før 1. verdenskrig, som er blevet bekræftet i litteraturen af et stort antal medicinere i vor tid.

Det er interessant at læse den konklusion, som dr. Seeger skrev som afslutning på sit arbejde: "Når dagsbehovet for lecithin hos et sundt menneske - dvs. ved normal celleregeneration og ro - udgør 3 g, hvor meget højere bør den laveste, anbefalede dagsdosis så ligge på, når man tager i betragtning, at det moderne menneskes celler dagligt trues og udsættes for skadelige giftstoffer fra kosten og den luft, vi indånder?"

Det samme gælder naturligvis for vitaminer, mineraler og sporstoffer, hvor mangel viser sig i form af stress. Og her forstærkes manglen af udefra kommende stress - og i så fald har man brug for endnu mere.

Men hvordan kan det gå til, at der i dag er mindre lecithin i vores kost? Hvorfor er der i vore dage fare for at komme til at mangle lecithin med de deraf følgende sundhedsskader?

Vi har allerede talt om forandringerne i levnedsmidlernes indhold på grund af industriel forarbejdning og behandling med konserverings- og smagsstoffer, pesticider og vækstfremmere, samt den mangel på næringsstofmassefylde, som opstår på grund af overgødning.

Pas på mangelsymptomer ved slankekure!
Men der er også andre grunde: Mange mennesker lider af overvægt og forsøger med skrappe, ensidige kure og et reduceret levnedsmiddelforbrug at kæmpe imod de overflødige kilo. Dermed får de ikke blot færre kalorier, men også færre af de livsnødvendige næringsstoffer.

Under en slankekur - eller hvis man blot kortvarigt sulter sig - får man et problem med at få nok lecithin. Faren for en truende lecithin-mangel stiger naturligvis med slankekurens varighed - belastningen af kroppen kan ikke standes, og mennesket bliver sygt i sine underernærede organer.

Spis dig ud af stress!
I dag ved man, at den rigtige næringstilførsel har en afgørende indflydelse på hormonsystemet, neurotransmitterne (hjernens signalstoffer), cellevæggenes funktionsdygtighed og dermed på vores psykiske og fysiske vitalitet. Den store præstationsevne, som kræves af kroppen i stressede situationer og perioder, kræver en tilsvarende næring. Det er ikke kun afgørende, HVAD man spiser, men også HVORNÅR man spiser det rigtige.

Tidligere forsøgte mennesker at øge deres præstationsevne med bestemte næringsmidler, hemmelige opskrifter og husråd. Man spiste f.eks. valnødder, fordi deres kløftede overflade lignede hjernevindingernes struktur.

Alle kender studenterguf, som består af nødder og tørrede frugter, og som er godt, når man skal indlære noget nyt. Og børn har altid fået serveret havregrød for at blive kloge.

Læs første del af artiklen HER!

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012