Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Immunforsvarets forbindelse til tarmsystemet

Ifølge Merriam-Webster's Collegiate® Dictionary beskytter immunforsvaret kroppen mod fremmede stoffer, celler og væv ved at reagere med forskellige forsvarsmekanismer, specifikt i thymus, milt, lymfeknuder og specielle lymfoide væv i f.eks. mave-/tarmkanalen og knoglemarven.

Tarmen hos et voksent menneske er i gennemsnit ca. 9 meter lang, og den omfatter tynd- og tyktarmen. Desuden findes der ligeså mange bakterier i menneskets tarm, som der findes celler i hele vores krop. Denne sammensatte "hær" af bakterier udgøres af mere end 20 trillioner celler, og den samlede vægt ligger på ca. 1 kilo.

At have et immunforsvar er det samme som at have en hel militær enhed stående klar til at få øje på "invaderende tropper" og derefter udstede angrebsordrer med det formål at ødelægge fjenden for at bevare et godt helbred. Grundlæggende har immunforsvaret tre opgaver:

 • At identificere fremmede stoffer som f.eks. bakterier, vira, parasitter og kemiske giftstoffer.
 • At udvikle en strategi for at udrydde hver enkelt type indtrængende fjende - det dur ikke med en strategi for samtlige ubudne gæster.
 • Opbygge og vedligeholde en "indbygget" hukommelse, således at kroppen kan genkende en bestemt indtrængende organisme, næste gang den trænger sig på.

Kommunikationssystemet
Desuden er immunforsvaret et internt kommunikationssystem bestående af et netværk af integrerede celler, der skal beskytte dets vært dvs. dig. Når der er en "løs forbindelse", bliver de beskeder, der sendes til hærens kommandocentral, fejlfortolket det betyder, at dens evne til at differentiere mellem værten (dig) og de invaderende tropper forsvinder, og den begynder at ødelægge raske celler og væv, som man ser det ved autoimmune sygdomme.

Hvad er hovedårsagerne til fejlkommunikation i immunforsvaret?

 • Mangel på sund, økologisk mad, der kan nære immunbeskyttelsen.
 • En ubalance i forholdet mellem fedt, kulhydrater og proteiner.
 • Kroppen udsættes for en for stor og langvarig belastning dvs. fysisk, følelsesmæssig eller psykisk stress, som til slut manifesterer sig som et belastet immunforsvar, der er ude af stand til at give maksimal beskyttelse. Denne tilstand er blevet sammenlignet med at udtømme hærens ammunitionslager lidt efter lidt, så der kun er meget lidt om noget tilbage, når der er brug for det til kamp.
 • Mængden af skadelige (gift)stoffer i tarmen overstiger leverens kapacitet og evne til at neutralisere dem og dermed opstår selvforgiftning (tarmtoksikation), præeklampsi og immunforsvarssygdomme.
 • Værtskroppen indtager et stort antal syntetiske lægemidler, specielt antibiotika, som angriber både de "gode" og de "onde" bakterier og gør værten meget modtagelig for næste invasion, specielt over for gærinfektioner.

Nyligt offentliggjorte undersøgelsesresultater bekræfter, at ca. 80% af immunforsvaret er baseret i tarmsystemet - en teori, som mange holistiske og komplementære behandlere har arbejdet udfra i mange år.

Verden inden i os
Michael Rosenbaum, M.D. siger: "I tarmen kommer materiale fra det omgivende miljø bogstaveligt talt ind i vores krops indre i form af mad og vand. Begge dele kan indeholde alle former for patogene organismer. Vores trofaste immunforsvar er klar lige der inde i tarmen til at beskytte os mod verden udenfor".

Leveren og tarmforbindelsen
Der er en tæt forbindelse mellem tyktarmen og leveren gennem portåren. Når giftstoffer dannes i tarmene og derefter trænger ind i blodstrømmen, skal de først igennem leveren og filtreres. Når sådanne giftstoffer afleveres til leveren i et tempo, der er højere end det, hvormed leveren er i stand til at neutralisere dem, kan der opstå autoimmune og kroniske sygdomme, som f.eks. (listen er ikke udtømmende):

 • Fibromyalgi
 • Kronisk træthedssyndrom
 • Irritabel tyktarm
 • Lupus
 • Ledegigt
 • Systemisk sclerose
 • Hudlidelser
 • Migræne
 • Fødevareallergi
 • Overfølsomhed over for forskellige kemiske stoffer ("miljøsyge")
 • Kræft
 • Candida (gærvækst)
 • Lymfesygdomme
 • Leversygdomme
 • Depression
 • Psoriasis

Tarmrensning er almindelig i mange europæiske og asiatiske kulturer, mens man i Nordamerika ikke har lyst til at beskæftige sig med emnet, indtil man bliver offer for en fordøjelses- eller udskilningssygdom. Er det så mærkeligt, at 63 mio. amerikanere lider af en fordøjelsessygdom, hvoraf mange er forværret af giftstoffer i tarmen?

Hvad skal der til for at sikre en effektiv udrensning?
For at en tarmrensning skal være effektiv, skal der være et kompleks af synergistisk afbalancerede næringsstoffer til stede, som kan fjerne ophobningen af plak i tyktarmen, således at leveren, lymfesystemet og i sidste ende immunforsvaret ikke. belastes. Samme udrensende kompleks må ikke indeholde syntetiske og aggressive afføringsmidler til stimulering af tarmfunktionen, men snarere opbyggende urter, der på en blid måde kan stimulere udrensningen, efter at fiberblandingen har "skrubbet" tyktarmens vægge rene for plak.

art-brotAnbefalet er en blanding af urter som i præparatet Mavens Ven, enzymer, probiotika som Brotttrunk og Fermentkorn kapsler, fibre og alkaliserende mineraler fra letfordøjeligt valle. Disse naturlige ingredienser, som har en påviselig virkning, hjælper kroppen til at rense tarmene, fremme peristaltikken og afgifte tyktarmen, samtidig med at de fremmer en sund lever og galdeblære. Produkterne er stærke nok til at fjerne plak i tyktarmen og milde nok til i små doser at kunne anvendes på langt sigt til opretholdelse af et sundt helbred.

Hvorfor skal man rense sin tarm?
Fordi vores moderne livsstil med overforarbejdede og raffinerede madvarer, kemiske tilsætningsstoffer, mangel på velgørende bakterier i fødevarerne, kemisk landbrug og klorholdigt vand, pesticider og andre sprøjtemidler og generelt dårlige kostvaner gør, at vi ophober slimagtigt plak i tyktarmen. Det opbygges i lag, som giver et varmt, mørkt og fugtigt miljø - kort sagt perfekte vækstbetingelser for bakterier, candida (gærsvamp) og parasitter.

De fleste ofre for disse sygdomme er ikke klar over, at forbindelsen mellem en giftig tyktarm og andre udrensningsorganer, der er blevet bragt i fare, er en vigtig medvirkende faktor til deres sydom.

Tragisk nok stiger antallet af kroniske og degenerative sygdomme - hvoraf mange var ukendte indtil for få år siden - med alarmerende hastighed. Sygdomme som Crohn's, colitis, gastritis, diverticulitis, fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og "miljøsyge" bliver mere og mere almindelige, og dermed sættes der fokus på betydningen af at understøtte flere af vores udrensningsorganer med en udrensning af ikke blot tyktarmen, men hele kroppen.

Hvad kan jeg forvente af en udrensningskur?
Efter en udrensningskur vil du opleve en øget fornemmelse af velvære, mindre træthed, større udholdenhed, færre allergiske reaktioner over for fødevarer og miljømæssige allergener og meget ofte vil du også opleve færre smerter, fordi ophobede giftstoffer frigøres.

En total udrensningskur skal indeholde naturlige ingredienser, der blidt skal stimulere udrensningen og samtidig understøtte andre afgiftningsorganer som lever, galdeblære og nyrer.

Mange oplever hyppigt luftdannelse og oppustethed, når de anvender tyktarmsudrensende produkter. Dette er en normal del af udrensningsprocessen, efterhånden som giftstofferne "vækkes til live". Men man kan sagtens undgå dette ubehag, hvis man inkluderer urter som elmebark, lægestokrose, rosmarin og fennikel, som alle er kendte for deres evne til at begrænse eller modvirke disse virkninger.

Det anbefales generelt, at man, hvis man ikke tidligere har foretaget en udrensningskur, eller der er gået mere end seks måneder siden sidste kur, følger udrensningsrutinen i første omgang i 90 dage. Sørg for at tale med din læge eller behandler om, hvad der er den bedste fremgangsmåde for netop dig.

Udrensningskuren har aldrig været nemmere - du skal blot sluge nogle få kapsler med et helt glas vand om aften for at "kick-starte" turen mod en naturlig reduktion af de giftstoffer, du har i kroppen.

Hvilke andre ting kan fremme udrensning og afgiftning?

 • Drik masser af vand (som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at hvis du vejer 75 kg, bør du drikke godt 2 liter dagligt).
 • Nedsæt dit forbrug af rødt kød i den første del af kuren (normalt 90 dage).
 • Hvis det er muligt, så drik grønne safter (Grøn Intensity pulver udrørt i vand), så du får enzymer og øger optagelsen af næringsstoffer fra de "levende" næringsstoffer, som findes i pulveret.
 • Nedsæt dit kaffeforbrug (kun en kop dagligt). Hvis du drikker koffeinfri kaffe, så sørg for, at det er økologisk og vandfremstillet, så du undgår de kemikalier, som ellers tilsættes for at fjerne koffeinet.
 • Nedsæt dit forbrug af raffineret sukker og simple kulhydrater.
 • Sørg for at komme på toilettet 1-3 gange dagligt. Når giftstofferne er løsnet, skal de fjernes fra kroppen for at forhindre irritation i tyktarmsvæggen og undgå, at de giftige stoffer genoptages i kroppen.
 • Reducer indtagelsen af eller undgå helt mælkeprodukter fra køer for at mindske den slim, der dannes af sådanne produkter, og som hæmmer fjernelsen af plak fra tyktarmen.

Disse råd er samlet fra følgende aktuelle bøger:
Har du svamp? Eva Lydeking og Klitrose 1991
Let's eat right to keep fit, Harcourt Brace Jovanovich, dansk udgave 1983
I Was Poisoned By My Body (Lucky Press, 2001)
lnvisible Illnesses (Freedom Press, 2002)
Nature's Prescription Milk (Freedom Press, 2003)

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012