Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Eucalyptus - en plante, der helbreder og gør godt

 Hvor stammer den egentlig fra, eucalyptus?

Eucalyptus er et af de største træer i verden. Det stammer oprindelig fra Australien og Tasmanien og er stadig meget udbredt der, og i dag finder man også eucalyptus i andre varme egne kloden over.

Eucalyptus hører til Myrtaceae-familien, en slægt af myrtevækster, hvis mest kendte medlem er Eucalyptus globulus, på dansk også kaldet febertræ. Af træets blade udvinder man en velgørende æterisk olie, eucalyptusolie, som udmærker sig ved at have et højt indhold af cineol (eucalyptol).

Ved indvortes brug optages eucalyptusolien delvis gennem lungerne og udfolder dermed sin befriende virkning som slimløsnende og antiseptisk middel ved betændelser i de øvre luftveje.

Ved inhalation opløses den æteriske olie og de deri indeholdte medicinsk aktive stoffer, som gennem luftvejene og slimhinderne kommer ind i organismen. Virkningen er velgørende og kan mærkes med det samme: Næse, luftrør og bronkier føles befriede, slimophobninger opløses og dermed lindres også hoste.

Også udvortes ved gigtlidelser har eucalyptus vist sit værd. Det optages gennem huden og har dermed en meget lokal, helbredende virkning.

Kostbare destillationsprocesser garanterer fremstilling af den velgørende æterisk olie.

Eucalyptus- olie indeholder den rene æteriske olie med de naturlige bestanddele

Kilder:
Caujolle: Toulouse Médical, 1943, 44, 483. Annal Pharm. francaises, 1944, 2, 147.
Cavel: Sur la valeur antiseptique de quelques huiles essentieles. C. R. Acad. Sc., 1918.

Phytothérapie et aromathérapie. Leur place dans la thérapeutique actuelle. Les Actualités Médico-Chirurgicales.
Valnet T. M. Fl.: Phytothérapie et aromathérapie. Nouvelles observations. " Phytothérapie et Plantes médicinales", juni 1974.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012