Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fødevare-manipulering

BOG: "Genetisk manipulerede fødevarer: Ændringer i selve naturen. Alt, hvad du behøver at vide for at beskytte dig selv, din familie og vores jordklode".

Af Martin Teitel, Ph.D., og Kimberly A. Wilson

Pressen skrev om bogen:
"For forbrugere, der ønsker at forstå, hvorfor deres mad er blevet genmanipuleret - uden deres samtykke, stort set uden nogen form for test og uden, at det fremgår af varedeklarationen - er Teitel og Wilson's højaktuelle bog et must. Den fortæller os, hvem der vinder, og hvem der taber, i dette globale eksperiment med verdens fødevareforsyning."
Sheldon Krimsky, forfatter til Agricultural Biotechnology and the Environment

"Martin Teitel og Kimberly Wilson har skåret ind til benet og gjort op med alle de smarte ord og fejlopfattelser, der omgiver genteknologiske fødevarer, og giver en indføring i emnet, som er uundværlig for alle amerikanske familier, der ønsker at foretage velinformerede valg, når de køber fødevarer i det bioteknologiske århundrede.
Jeg kan stærkt anbefale alle forbrugere at læse denne bog, inden de går ind i et supermarked - og det gælder også dig. Den vil åbne dine øjne, få dig til at putte noget andet i munden og ændre dine tanker om mad for altid".
Jeremy Rifkin, forfatter til The Biotech Century

"Langt den mest tilgængelige og informative udgivelse om genteknologi i fødevareindustrien, jeg til dato har læst. Den er skrevet, så lægmand fuldt og helt kan forstå, hvor vidtrækkende denne teknologi er. En fremragende bog".
Katherine DiMatteo, administrerende direktør, Organic Trade Association

................ 

Forestil dig en verden, hvor de pommes frites, du spiser, er registreret som et pesticid. Hvor majsplanter tager livet af sommerfugle. Hvor sojaplanter trives og vokser på doser af ukrudtsmidler, som ville kunne tage livet af en normal plante. Hvor multinationale selskaber ejer det korn, som landmændene dyrker, og har juridisk kontrol over alt, hvad landmændene gør.

Sådan en verden findes. Disse ting sker NU, og de sker for os alle sammen. Genteknologisk mad fra planter, hvis genetiske struktur er ændret af forskere på måder, som aldrig ville kunne ses i naturen - findes allerede i de fleste af de produkter, du køber i supermarkedet. Uden mærkning, uden at nogen ønsker dem, og i det store og hele uden at være testede.

I denne opdaterede og udvidede udgave af Genetically Engineered Food: Changing the Nautre of Nature, forklarer forfatterne Martin Teitel og Kimberly Wilson, hvad genteknologi er, og "hvordan det virker", og de udforsker de sundhedsrisici, der er forbundet med at spise disse "nyskabte" fødevarer.

De behandler de økologiske farer, der kan blive resultatet af, at man krydser modificerede planter med vilde arter og dermed ikke længere har nogen form for kontrol over dem, samt den økonomiske ruin, der kan ramme små landmænd, der pludselig er prisgivet multinationale koncerner for deres udkomme.

Desuden behandler forfatterne den "giv mad til de fattige lande"-propaganda, der udspredes af landbrugsindustrien, og beskriver, hvordan genteknologi-revolutionen rent faktisk truer med at tage brødet fra landmænd i den tredje verden og øge verdens sultproblemer.

Og endelig diskuterer forfatterne de etiske og åndelige konsekvenser af denne radikale ændring i vores forhold til naturen og viser os, hvad fremtiden vil bringe, hvis vi ikke allerede nu gør noget for at bremse produktionen af genteknologiske fødevarer.

Forfatterne:
Martin Teitel, Ph.D., er formand for Council for Responsible Genetics, en national, non-profit sammenslutning af ansvarlige forskere, doktorer og aktivister. Den blev grundlagt i 1983 for at skabe offentlig debat om de sociale, etiske, sundhedsmæssige, økonomiske og miljømæssige konsekvenser af genteknologi.
Kimberly A. Wilson, tidligere direktør for ovennævnte sammenslutnings Program on Commercial Biotechnology and the Environment, arbejder for Greenpeace's genteknologikampagne.

Bogens indhold

Tak til...
Forord af Ralph Nader
Indledning: Min middag er blevet kidnappet
1. Sådan fungerer genteknologi
2. Hvad er der i din indkøbsvogn?
3. Du er, hvad du spiser
4. Du har ret til at vide
5. Madkamp
6. Grønne marker: Landbrug og bioteknologi
7. At krydse klinger med en engel
8. "Vi vil give verden mad"
9. Hvad fremtiden bringer
10. Lyset for enden af tunnelen: Hvad kan DU gøre
Appendiks A: Økologisk korn
Appendiks B: Relaterede websider
Appendiks C: Organisationer
Noter
Yderligere læsning
Indeks

Park Street Press - One Park Street - Rochester, Vermont 05767 - www.InnerTraditions.com

Park Street Press er et selskab under Inner Traditions International Copyright 1999, 2001 Council for Responsible Genetics

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012