Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Artiskok kan sænke kolesteroltallet

Et kosttilskud indeholdende et ekstrakt af blade af den runde artiskokplante kan sænke kolesterolindholdet i blodet hos i øvrigt sunde og raske personer med et let forhøjet kolesteroltal. Det hævder forskere ved University of Reading i Storbritannien.

75 frivillige forsøgspersoner fik fire kapsler indeholdende 1.280 mg artiskokbladekstrakt eller tilsvarende placebo om dagen i en periode på 12 uger. Hos de personer, der fik artiskokbladekstraktet, kunne forskerne iagttage en beskeden, men dog tæt på statistisk signifikant mindskelse af det samlede plasmaindhold af kolesterol ved forsøgsperiodens afslutning.

Det samlede plasmaindhold af kolesterol faldt hos deltagerne i den gruppe, der fik ekstrakt, med gennemsnitligt 4,2% og blev forøget i kontrolgruppen med gennemsnitligt 1,9%. Der var ingen signifikante forskelle mellem grupperne ved måling af plasmaindholdet af LDL-kolesterol, HD L-kolesterol eller triglycerider.

Resultaterne af forsøget er blevet offentliggjort i magasinet Phytomedicine.

Leder af forsøget dr. Rafe Bundy siger: "Hvis man mindsker kolesterolindholdet i blodet, kan man reducere risikoen for at udvikle hjerte-/karsygdomme. Vi satte os for at undersøge, om artiskokbladekstrakt kan have en sundhedsfremmende indvirkning på i øvrigt raske personer, som har et øget kolesterolspejl, men endnu ikke er på et stadie, hvor de har brug for konventionel medicinsk behandling. Artiskokbladekstrakt kan være et alternativ, som man kan forsøge sig med sammen med en sund kost i et forsøg på at sænke plasmaindholdet af kolesterol".

Traditionelt har man anvendt runde artiskokker i Europa som et middel til at fremme fordøjelsen og sikre sunde og raske urinveje. Adskillige forsøg har bevist, at artiskokker har en virkning mod sygdomme som dyspepsi (dårlig fordøjelse) og irritabel tyktarm.

Læs også:
Artiskokkens fire stærke sider
Marietidsel – levervirksom droge
Artiskok hjælper mod for meget fedt i blodet
Leverstyrkende droger
Levervirksomme droger
Medi-Test Combi-9 og 10
Urter og krydderier A-B-C
Helseurter kan mere, end vi tror
Bitterstoffer regulerer fordøjelsen
FOS-Inulin er guf for tarmene
Sekundære plantestoffer nedsætter risikoen for sygdomme
Gode råd til din sundhed
Chromholdig plantemedicin
Phyto Urtekapsel-serien
Marietidsel
Syre-base-balancen
Marietidsel kan måske beskytte mod leverkræft
Cola kan give leverskader
Leveren - vores krops laboratorium
Antitoksisk effekt og fiber - det har helsebranchen vidst i årevis

Kilde:
Bundy R et al. Artichoke leafextract (Cynara scolymus) reduces plasma cholesterol in otherwise healthy hypercholesterolemic adults: a randomised double-blind placebo controlled trial.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012