Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vindruekerneekstrakt dræber kræftceller

art-activinIfølge amerikanske forskere kan et ekstrakt fra vindruekerner ødelægge kræftceller

Laboratorieforsøg har vist, at ekstraktet kan stimulere leukæmi-celler til at begå selvmord. I løbet af 24 timer var 76% af de leukæmi-celler, der var blevet udsat for ekstraktet, gået til grunde, mens de sunde celler var uberørte, skriver Clinical Cancer Research.

Forsøget giver håb om nye muligheder inden for kræftbehandling, men ifølge forskerne er det for tidligt at begynde at anbefale folk at spise vindruer for at undgå at få kræft. Vindruekerner indeholder en række antioxidanter, bl.a. resveratrol, som er kendt for sine kræfthæmmende egenskaber og for en sundhedsfremmende indvirkning på hjertet.

Når vindruekerneekstrakt skal være virksom, naturlig og prisgunstig!

Tidligere resultater fra laboratorieforsøg har vist, at vindruekerneekstrakt har en indvirkning på kræftceller i hud, bryst, tarme, lunger, mave og prostata. Desuden kan ekstraktet reducere omfanget af brystsvulster hos rotter og hudsvulster hos mus.

Men det her omtalte forsøg, som fandt sted ved University of Kentucky, er det første, der har undersøgt ekstraktets indvirkning på blodkræft.

Forskningsleder, professor Xianglin Shi siger: "Disse resultater kan have betydning for, om vi skal begynde at inkludere stoffer som vindruekerneekstrakt i forebyggelsen eller behandlingen af hæmatologiske (blod-) sygdomme og muligvis også andre sygdomme. Det, vi alle sammen er på udkig efter, er et stof, som har en indvirkning på kræftceller, men som lader normale celler være i fred, og vores resultater viser, at vindruekerneekstrakt passer ind i den beskrivelse".

Forskerne udsatte leukæmi-cellerne for vindruekerneekstrakt i en række forskellige doser.

Forsøget blev ledet af dr. Xianglin Shi, professor ved Graduate Center for Toxicology ved University of Kentucky og offentliggjort 1. januar 2009 i Clinical Cancer Research, et tidsskrift udgivet af American Association for Cancer Research.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012