Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mega Magnesium - ofte stillede spørgsmål

Hvordan mærker jeg, at jeg lider af magnesiummangel?
Symptomerne på magnesiummangel er meget forskellige. For lav tilførsel kan komme til udtryk i form af større modtagelighed for stress, nedsat modstandskraft og udsving i almentilstanden. Også sitren, muskeltrækninger (primært i øjenlågene) og muskel- og benkramper kan være tegn på magnesiummangel. Ved vedvarende muskel- eller benkramper bør man søge læge for at få afklaret, om der er tale om magnesiummangel.

Er der bivirkninger ved magnesium?
Magnesium har kun få bivirkninger. Afhængig af den enkeltes tolerancetærskel og ved høje doser kan magnesium give lind afføring, hvilket dog ikke bør give anledning til bekymring og kan afhjælpes ved at reducere dosis igen. Ved høj dosis eller længerevarende indtagelse kan man også opleve træthedstegn. I så fald bør lægen på baggrund af kliniske/kemiske undersøgelser afgøre, om det er tilrådeligt at fortsætte med indtagelse af magnesium.

Kan jeg indtage kalk og magnesium samtidig?
I menneskekroppen skal der til enhver tid være en bestemt mængde magnesium og kalk, hvis de fysiologiske processer skal forløbe korrekt. Heller ikke når de to mineraler til dels opfylder modsatrettede opgaver, er de ikke rivaler, men vigtige partnere i livsnødvendige processer, f.eks. ved overførsel af nerveimpulser til musklerne. Når kalk og magnesium indtages i de anbefalede doser, optages begge mineraler gennem tarmen uden at hæmme hinanden. Man kan naturligvis også indtage kalk og magnesium med 2-3 timers afstand - eller tage kalk om morgenen og magnesium om aftenen.

Hvem er i risikogruppen for at komme til at mangle magnesium?

Man er i fare for at komme i magnesiummangel

  • når man får mindre magnesium via kosten, end man har brug for for at dække det daglige behov. Denne risiko opstår primært ved kulhydratfattig kost, underernæring, diæt og ensidig kost
  • ved øget fysisk behov - dvs. i voksealderen, under graviditet og amning, ved fysiske udfoldelser, der får sveden frem på panden, og ved stor fysisk og psykisk belastning. Også ældre har et øget behov for magnesium
  • ved magnesiumtab - på grund af opkastning, diarré eller stærk sved. Det sidste optræder f.eks. ved sport, om sommeren og under ferie i tropiske egne.
  • ved indtagelse af bestemte medikamenter - tager man f.eks. regelmæssigt afføringsmidler, bør man holde øje med sin mineralbalance.

Hvorfor kan magnesium hjælpe mod muskelkramper?

  • Fra hjernen sendes nerveimpulser til musklerne. Som en elektrisk strøm "flyder" impulsen fra nervecellen ind i muskelcellen og stimulerer den til enten at trække sig sammen eller slappe af. I denne proces deltager også natrium, kalium og kalk, som findes inde i muskelcellen.
  • Efter hver spænding følger en fase med afslapning. En proces, som kun foregår, når der er en tilpas mængde kalium i muskelcellerne.
  • Magnesium holder muskelcellevæggene tætte og sørger for, at kalium bliver der, hvor det hører til - nemlig i cellen. Er der ikke en tilstrækkelig mængde magnesium i kroppen, bør man sørge for at få fyldt magnesiumlageret hurtigt igen - via rigtig kost, væske og mere målrettet med et højdosis magnesiumpræparat som Mega Magnesium.

Hvad kan jeg gøre her og nu, når jeg har benkramper?
Hvis bevægelsen er indskrænket på grund af kramper eller hård muskulatur, kan du massere den smertende muskel løs. Indtag 1-3 Mega Magnesium-tabletter til et glas vand. ,:

Hvordan opstår benkramper?
De kommer ganske pludseligt - uden forvarsel og oftest midt om natten. Næsten hver anden oplever på et eller andet tidspunkt i livet benkramper. Enkelte muskelgrupper i underbenet trækker sig sammen i krampe, og dette er forbundet med store smerter. Også mellemfoden og tæerne kan rammes af kramperne. Årsagerne er mange - og hyppigt handler det om magnesiummangel.

Hvorfor optræder ben kramper ofte om natten?
Det faktum, at benkramper oftest optræder om natten, hænger sammen med den "cirkadianske rytme" (døgnrytmen) i magnesiumstofskiftet. Det betyder, at magnesiumspejlet er underlagt udsving i løbet af dagen og er lavere om natten end om dagen.

Mega-Magnesium tabletter - når magnesium skal være virksomt, naturligt og prisgunstigt!

Læs også:
Magnesium
Magnesiummangel
Magnesium - kvindernes mineral?
Magnesium - anti-stress-mineralet
Mega Magnesium: det nye våben mod stress
Magnesium - et multitalent
Magnesium kan nedsætte risikoen for hjertesygdom
Magnesium sat i forbindelse med færre galdesten
Magnesium hjælper syge hjerter
Dolomit er et hit!
Gravide har behov for ekstra magnesium
Mega Magnesium - mirakel mineral
Nattekramper og magnesium

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012