Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Myndighederne finder først salmonella, når kyllingen er spist

Cirka 35 danskere dør hvert år på grund af salmonellainfektioner. Det tager så lang tid at analysere det udenlandske kød for farlige bakterier, at danskerne har nået at konsumere det og blive smittede Inden myndighederne kan nå at advare dem.

Danske forbrugere når alt for ofte at købe og spise kød med salmonella eller campylobacter, før Fødevarestyrelsen kan kontrollere det. Det viser en opgørelse fra dagbladet Politiken
Avisen har gennem gået 62 sager fra 2007 og 2008, hvor Fødevarestyrelsen har besluttet at tilbagekalde store partier kød. I 43 sager skete tilbagekaldelsen dog først efter sidste salgsdato, hvor kødet var købt og spist.

Fødevarestyrelsen forklarer, at undersøgelse og vurdering af kødet tager tid.
I begyndelsen af 2007 afsatte regeringen og Dansk Folkeparti ellers millioner af kroner til skærpet kontrol med det udenlandske kød. Alligevel blev flere syge af campylobacter i 2007 end året før, og salmonella forblev konstant.

I år har Danmark været ramt af det værste salmonellaudbrud siden 1993, og myndighederne leder fortsat efter smittekilden.

Siden 2003 er Importen af kød steget med 70 procent. Det udenlandske kød er billigere end dansk, men risikoen for salmonellabakterier følger omvendt proportionalt med prisen. Mens der sjældent er salmonella i dansk kød findes bakterien i hver femte importerede kylling.
Hertil kommer, at bakterierne var resistente over for medicin i halvdelen af de sager, som Politiken har gennemgået, hvilket besværliggør behandlingen og potentielt leder til flere dødsfald.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012