Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol beskytter dine celler

Et glas rødvin om dagen er godt, hører man tit. Det gode, er naturligvis ikke alkoholen, men et stof, der hedder resveratrol, som findes i rødvin.

Det er nu muligt at få resveratrol som kosttilskud. Her får du det gode stof uden alkohol og uden svovl. Resveratrol er en kraftig antioxidant, som hjælper med at bekæmpe skader fra frie radikaler - med andre ord hæmmer stoffet aldringsprocessen.

Resveratrol bidrager til at beskytte cellerne mod skader fra frie radikaler. Netop derfor forskes der i disse år meget i resveratrol, fordi stoffet har potentiale for at forøge effektiviteten af kræftbehandling. Kliniske forsøg viser lovende resultater i den retning. Stoffets evne til at beskytte cellerne kan også være med til at forklare resveratrols potentiale til at holde åreforkalkning, hjertesygdom og ledegigt i skak, siger et forskerteam ved University of Virginia.

Undersøgelserne ledes af Mart Y. Mayo, assisterende professor i biokemi og molekylær genetik.

Resveratrol medvirker til at udsulte kræftceller ved at hæmme aktiviteten i et af de nøgleproteiner, der nærer dem. Proteinet - nuklear faktor-kappa B (NF-kB) - findes i kernen af alle celler og aktiverer de gener, der står for cellernes overlevelse.

Forskerteamet tilføjer, at den samlede mængde resveratrol i et glas vin 3-4 gange pr. uge er den mængde, der skal til for at hindre proteinet i at nære kræftcellerne.

Resveratrol kan nu fås i Danmark i de virksomme Rødvins-Resveratrol Complex kapsler med et indhold på 5 mg resveratrol pr. kapsel, hvilket svarer til indholdet af 6 glas rødvin. Uden alkohol eller svovl.

Referencer:
Journal of the European Molecular Biology Organization (EM BO), www.dsgnet.dk, wikipedia.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012