Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Diabetes-epidemi ude af kontrol

285 millioner mennesker verden over lever i dag med diabetes (sukkersyge). Det er 40 millioner flere end for tre år siden. Stigningen gælder også for Danmark.

Diabetesepidemien er ude af kontrol. Sådan lyder meldingen fra formanden for den internationale diabetesorganisation IDF. Organisationen har netop offentliggjort de seneste tal for udviklingen, og antallet af diabetikere er med 285 millioner langt højere, end man havde forventet. Op imod 95 procent af diabetikerne har type 2-diabetes, der tidligere blev kaldt gammelmandssukkersyge.

Det er især i mellem- og lavindkomstlande, at man ser flere tilfælde af sygdommen, men også i Danmark følger vi med udviklingen. Ifølge IDF vil knap 8 procent af danskere mellem 20 og 79 år have diabetes i 2010; det svarer til omkring 300.000 personer.

"Vi ved, at behandlingskvaliteten herhjemme langt fra lever op til målsætningerne, så det er jo noget af en udfordring, når diabetikere kommer til at fylde stadig mere t sundhedsvæsenet. Dertil skal vi huske på, at op mod 200.000 danskere går rundt med en uopdaget type 2-diabetes. Manglende eller dårlig behandling øger risikoen for udviklingen og omfanget af følgesygdomme til diabetes", siger diabetesprofessor Allan Flyvbjerg, formand for Diabetesforeningen i Danmark. Han peger på, at behandlingen af diabetes også er en kæmpeudgift for samfundet.

Type 2-diabetes er arvelig, men skyldes tit usund livsstil. Ifølge IDF bør omkring 60 procent af diabetes-tilfældene kunne forebygges. Herhjemme regner man med, at op mod 700.000 danskere har forstadier til type 2-diabetes, og heraf vil 30-40 procent udvikle sygdommen inden for tre-fire år.

Læs også:
Diabetes - en sødere fremtid for diabetikere?
Diabetes - fødevareforførelse 1
Diabetes - fødevareforførelse 2
Hvorfor får flere type 2 diabetes?
Diabetes - find ud af, om du er i risikozonen!
Krommangel har indflydelse på hjertesygdomme og risikoen for diabetes
Magnesium kan forhindre diabetes Type II
Magnesium og krom kan bekæmpe insulinresistens og diabetes
Diabetes – skal diabetikere have mere D3-vitamin?
E-vitamin: Nye beviser på, at E-vitamin kan bekæmpe diabetes
Diabetes - sådan udløses sygdommen
Diabetes skyld i lavt antioxidant-niveau
Kalk og D-vitamin reducerer risikoen for diabetes

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012