Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Den menneskelige tidsindstillede bombe

Enhver soldat, som har været i klamp med en fjende, ved, hvor farlig og ødelæggende en tidsindstillet bomb kan være.

Når de fjendtlige maskiner nærmer sig, søger alle i dækning. Der falder nogle få bomber, som ikke gør nogen videre skade. Maskinerne flyver igen, og soldaterne kommer frem fra deres skjulesteder for at tage skaderne i øjesyn.

En halv time efter bliver hele lejren rystet af eksplosioner, og tallet på de døde og sårede løber op i flere hundrede. De tidsindstillede bomber, som blev kastet ned fra maskinerne har øvet deres ødelæggelsesværk. Jeg sad for nylig over for en ældre dame. Hun var mager og led af reumatisme og beslægtede lidelser. Hun var blevet offer for en tidsindstillet bombe, men ikke den slags bombe, som bruges i krig.

Hun havde vist mig billeder fra sit familiealbum i en hel time, og jeg havde set billeder af hende, da hun var 30, 35 og 40 år. "Sådan så jeg ud dengang. Se så, hvordan jeg ser ud nu - kun en skygge af mig selv". Det var nu ikke i overensstemmelse med faktiske forhold, for på hvert blad i hendes album talte billederne deres tydelige sprog om overvægt. Nu sad hun foran mig som et offer for disse lumske tidsindstillede bomber. Nu viste følgerne sig af tidligere fejltagelser. Her var en dame, som havde nået en høj alder - men for hvilken pris!

Slitage
Vi hører ofte om sådanne mennesker. Man mente, at Churchill var et sådant menneske, indtil hans livlæge, Lord Moran, fortalte sandheden sin bog.

Det er måske at foretrække, som digteren skrev, "at have elsket mistet end aldrig at have elsket", men jeg undres på, hvor mange forpinte mennesker, der vil indrømme, at det er bedre at have i uvidenhed som ung end aldrig at have levet.

"Blev De aldrig advaret om, hvad der kunne blive følgen af den falske tryghed, som De levede i?" spurgte jeg den gamle dame. "Åh jo, lægen plejede at sige: 'Undgå dette og hint,' men han advarede mig aldrig mod følgerne".

Man kan næppe dadle lægen. Man ikke forvente, at han skal sine patienter sund fornuft.

Gennemsnitsmennesket har hele livet igennem tankeløst bygget på "brandrøret" i den tidsindstillede bombe i dets legeme, og en skønne dag går bomben af. Der bliver ikke lagt mærke til advarselssignalerne, før det er for sent. De stadige forkølelser, den ømme hals, forstoppelsen, den dårlige fordøjelse, de begyndende gigtsmerter, reumatismen - alt dette bliver holdt nede ved hjælp af medicin, som til gengæld har en række bivirkninger, som atter bliver behandlet og holdt nede med andre, stærkere og mere skadelige mediciner.

Alt dette er med til at opbygge "brand røret", og en dag eksploderer den tidsindstillede bombe.

Forfærdeligt
"Men er det da ikke forfærdeligt?" blev jeg spurgt. Jeg svarede, at for mig og for alle dem, som har øjne at se med, er de stadige forkølelser, topmaven, de hævede ankler, poserne under øjnene osv. meget mere forfærdelige. Folk er meget mere bange for sandheden om dem selv end for nogen anden enkeltfaktor, og i stedet for at se kendsgerningerne i øjnene, lukker de øjnene.

Bombardement
Ved en anden lejlighed holdt jeg et foredrag om, hvorledes man kan blive sund af den rette kost. Bagefter blev jeg bombarderet med en masse spørgsmål. Jeg fik nærmest det indtryk, at mine tilhørere betragtede menneskeheden som en kolossal menneskemængde, der var omgivet af hær af mikrober, vira og bakterier, hvis eneste formål var at suge blod af dem.

På en vis måde havde de naturligvis ret.

Mine tilhørere gav mig også det indtryk, at vi for at kunne bekæmpe denne angrebshær har uddannet en række stærke mænd og kvinder, som vi kalder læger. Disse er udstyret med forsvarsvåben i form af injektionsnåle, skarpe operationsknive, lange sonder, antibiotika, piller, osv.

Man forestiller sig, at disse forsvarere står skulder ved skulder for at gå til angreb på de frygtede uhyrer, efter - jeg gentager efter - at de er trængt ind i vor blodstrøm.

De havde naturligvis ret igen.

For at bevise, at de havde ret, citerede jeg et avisudklip, hvori der stod:

"For fremtiden vil sundhedsvæsenet beskæftige sig mindre med forebyggelse, fordi de sygdomme, som skal behandles, er for komplicerede til at kunne forebygges..."

"Som De ser," sagde jeg til i tilhørere, "tager De alle sammen fejl.

De venter...
Lægerne har tilsyneladende ikke tid til at afmontere bomben, inden den eksploderer. De venter simpelt hen, til sygdommen er trængt dybt ind i vore organer. Først da kommer de styrtende for at operere os for hæmorroider, fjerne vore mandler, operere en nyre væk eller måske give os et hofteled af plastik.

I stedet for burde vi leve efter de i samme regler som dyrene i den frie natur. De lider ikke af sygdomme, som de selv har pådraget sig, af den simple grund, at de ikke svækker deres naturlige forsvar imod mikrober, vira og bakterier, som de er lige så udsat for som vi. En af årsagerne til deres immunitet er, at de undgår at spise den forkerte kost. Hvis de ikke gjorde det, ville de få de samme lidelser som menneskene. Dyrene bliver først syge, når de bliver tvunget til at leve i fangenskab, eller når mennesket griber ind i deres naturlige omgivelser.

Koen er et typisk eksempel herpå. Den er blevet forvandlet fra et sundt dyr med sener af stål til en fed og doven skabning, som godvilligt finder sig i at blive fyldt med antibiotika blot for at tjene mennesket som en mælkeproducerende maskine.

Friheder
Kan det tænkes, at menneskeslægten får lov til at leve på denne jord for at kunne lade hånt om alle sundhedens love? Er der virkelig nogen, som tror, at det er meningen, at vi skal nyde disse friheder, for så at bruge medicin for at råde bod på vores fejltagelser? Fortæller det ikke en hel del, at andre skabninger på denne Jord kan undgå selvforskyldte sygdomme, selv om de ikke har en hel hær af læger udstyret med sonder og medicin.

I denne artikel har vi kun vægt på kostens betydning, men der findes andre lige så vigtige faktorer for sundheden, f. eks. motion, sollys, frisk luft og legemlig hygiejne.

Enten vi misbruger vort legeme ved at spise forkert eller ved med vilje at forsømme ting, som opbygger sundheden, bliver resultatet det samme. Vi går i forfald.

Hvis vi ikke tager dybe ind- og udåndinger, mister lungerne deres elasticitet. Følgen er, at blodet, hjernen og hjertet og hver eneste celle i legemet får for lidt ilt. Vi kan undvære mad i flere dage og vand i flere timer, men vi kan kun undvære ilt i nogle få sekunder.

Der kan ske hvad som helst
De fleste mænd og kvinder er aktive, til de når 30 års alderen. Efter den tid gør ægteskabet, stillesiddende arbejde, bilen og den almindelige velstand dem til "stuefugle". De holder af at sidde i en lænestol. Nu kan der ske hvad som helst. Hjertetilfælde er meget hyppige.

Jeg er forbavset over, hvor lidt pris mennesker sætter på deres helbred. De forsikrer deres huse, deres løsøre, deres biler, ja, nogle tegner endog forsikring i deres ferie, men de er komplet ligeglade med at gøre noget for deres helbred. Og dog er det den eneste forsikring, som er gratis!

Vira, bakterier og mikrober kan kun leve i en jordbund, som er beredt til dem. Sygdom kan ikke eksistere i et sundt legeme. Så enkelt er det.

Husk så på, at disse sygdomme ikke kommer pludselig. De skyldes en snigende ophobning af giftstoffer i blodet og andre steder i legemet, og de manifesterer sig ofte først, når man er kommet over sin første ungdom. Det er på et tidspunkt, at den menneskelige tidsindstillede bombe plejer at eksplodere.

M. Sherrard-Smith i HEALTH FOR ALL

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012