Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol fra rødvin mod bivirkninger ved strålebehandling

Nogle stoffer i rødvin kan måske medvirke til at reducere risikoen for strålefremkaldte hudreaktioner hos brystkræftpatienter, fortæller forskere.

Hudproblemer som irritation, hævelse, blæner, rødme og tørhed er almindelige bivirkninger ved strålebehandling, og der findes ganske vist medicinske præparater, der kan medvirke til at forebygge disse bivirkninger, men de er ofte dyre og kan have andre bivirkninger.

Derfor er interessen blandt patienterne øget for billigere og mere naturlige produkter. Et helt nyt forsøg har undersøgt den potentielle virkning ved rødvin, som indeholder antioxidanter, bl.a. polyfenol, tannin og resveratrol, som måske har kræfthæmmende egenskaber.

Forsøget omfattede 348 kvinder, der fik strålebehandling efter brystkræftoperation. De blev inddelt i tre grupper efter strålebehandlingens omfang.

Ca. 13,6 % af de kvinder, der drak et glas vin dagligt, oplevede hudreaktioner - et tal, der skal sammenlignes med 31,8 % af de kvinder, som drak et halvt glas vin dagligt, og 38,4 % af dem, der ikke drak vin. Men antallet af kvinder med hudreaktioner øgedes til 35 % blandt dem, der drak to glas dagligt. Vinen påvirkede ikke den kræfthæmmende virkning ved strålebehandlingen.

Men disse resultater er både foreløbige og kontroversielle. Anden forskning har vist, at indtagelse af så lidt som en alkoholisk genstand dagligt kan øge risikoen for brystkræft. Faktisk anslår forskerne, at alkoholindtagelse kan spille en rolle i helt op mod 11% af brystkræfttilfældene.

Læs også:
Rødvins-Resveratrol kapsler - en faktor i forebyggelsen
Rødvins-Resveratrol Complex kan dræbe kræftceller
Kræft og resveratrol
Resveratrol beskytter dine celler
Resveratrol undertrykker udviklingen af prostatakræft
Rødvins-Resveratrol Complex bremser aldring
Resveratrol giver flere gode dage

Referencer:
Allen NE. Beral V, Casabonne D et al. Moderate alcohol intake and cancer incidence in women. J Natl Cancer Inst, 4/3 2009;101(5):296-305
Morganti AG, Digesù C, Panunzi S et al. Radioprotective effect of moderate wine consumption in patients with breast carcinoma. Int J Radiat Oncol Biol Phys. 1/8 2009;74(5):1501-5. Epub 22/4 2009.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012