Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitaminer og mineraler kan mindske risikoen for blærekræft

Øget indtagelse af E-vitamin kan måske reducere risikoen for blærekræft med ca. 35%, viser et nyt forsøg foretaget af et internationalt forskerteam.

Forsøgsresultaterne, der blev offentliggjort i Cancer Causes and Control, viste også, at carotenoider, niacin, thiamin og D-vitamin kan reducere risikoen for blærekræft hos ældre.

"Virkningen af E-vitamin, carotenoider, D-vitamin, thiamin og niacin i forhold til risikoen for at udvikle blærekræft er tydelig nok til at retfærdiggøre yderligere forskning i området", rapporterer forskerne under ledelse af Maree Brinkman fra Cancer Council Victoria i Australien. "Fremtidige forsøg bør fokusere på den optimale dosis og kombinationer af disse mikronæringsstoffer - specielt for højrisikogruppe som storrygere og ældre".

Stærkt naturligt E-vitamin - når E-vitamin skal være naturligt, virksomt og prisgunstigt!

336.000 mennesker får hvert år konstateret blærekræft på verdensplan, og mænd rammes tre gange så ofte som kvinder, viser tal fra European School of Oncology.

Detaljeret beskrivelse af forsøget
Brinkman og hendes kolleger analyserede kostdata fra 322 mennesker med blærekræft og 239 raske kontrolpersoner. Man anvendte et spørgeskema om kostvaner til at vurdere det kostmæssige indtag af mikronæringsstofferne.

Resultaterne viste, at de personer, der gennemsnitligt spiste mest E-vitamin (mindst 193,4 mg pr. dag), generelt havde 34% lavere risiko for at udvikle blærekræft. Det højeste gennemsnitlige indtag af fosfor (1,557 mg) gav en 51% reduktion i risikoen for blærekræft.

"Selvom vi kunne iagttage en ca. 50% reduktion i risikoen for blærekræft ved indtagelse af fosfor gennem kosten, var det ikke statistisk signifikant", skriver forskerne. "I betragtning af, at dette alsidige mikronæringsstof er en vigtigfysiologisk bestanddel af DNA, RNA, ATP og cellemembraner, kan det være værd at kigge nærmere på".

Da forskerne fokuserede på rygerne, fandt de frem til, at det højeste indtag af E-vitamin, carotenoider (18 mg) og niacin (46,5 mg) gav en hhv. 42, 38 og 24% reduktion i risikoen for blærekræft.

"Blærekræft er en sygdom, som typisk rammer ældre, og det kan påvirke den biologiske tilgængelighed af B-vitaminerne i negativ retning, fordi denne aldersgruppe ofte indtager lægemidler (f.eks. syrenedsættende stoffer)", siger forskerne. "Desuden virker E-vitamin (og carotenoider) som antioxidanter, og vores resultater antyder, at det kan være sundhedsfremmende i de tilfælde, hvor iltningsbelastningen er størst på grund af f.eks. rygning og aldring". Forskerne efterlyser yderligere forsøg for at undersøge disse potentielle beskyttende sammenhænge.

Forsøget blev støttet af National Institute of Environmental Health Sciences og National Cancer Institute ved US National Institutes of Health (NIH).

Læs også:
E-vitamin: Hvad er det, og hvad gør det?
Vitamin E beskytter mod arteriosklerose
Vitamin E-terapien
Hjerteinfarkt: E-vitamin og caroten som beskyttelse
E-vitamin - min personlige erfaring
E-vitamin - et af de mest interessante vitaminer
Vitamin E er effektivt mod frie radikaler

Kilde:
M.T. Brinkman, M.R. Karagas, M.S. Zens, A. Schned, R.C. Reulen, M.P. Zeegers: Minerals and vitamins and the risk of bladder cancer: results from the New Hampshire Study. Cancer Causes and Control.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012