Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Granatæbleekstrakt kan reducere risikoen for brystkræft

Stoffer fra granatæbler kan måske reducere antallet af tilfælde af hormon-relateret brystkræft, viser et nyt forsøg fra Californien.

En metabolit af ellaginsyre, der findes i granatæbler, kan hæmme et enzym med navnet aromatase, som omdanner androgen til østrogen, og som spiller en nøglerolle for udviklingen af brystkræft, viser resultater offentliggjort i Cancer Prevention Research.

Forskere fra City of Hope i Duarte, Californien, og University of California, Los Angeles, var overraskede over det, de fandt frem til. "Vi har tidligere påvist, at frugter som vindruer kan hæmme aromatase. Men de plantestoffer, der findes granatæbler og vindruer er forskellige", siger forskningsleder Shiuan Chan, PhD.

Granatæbler, som er en rig kilde til antioxidanter, menes at kunne forbedre hjertesundheden, men stadigt flere videnskabelige beviser tyder på, at frugten også beskytter mod prostatakræft. Andre forsøg har desuden vist, at frugten også spiller en rolle for vores led ved at bremse tabet af ledbrusk ved gigtsygdomme.

Pomegranat Complex - når granatæbleekstrakt skal være naturlig, virksom og prisgunstig!

Disse antioxidanter - og specielt ellagitannin-stoffer som punicalaginer og punicalliner - står for ca. halvdelen af frugtens antioxidante egenskaber, som gør, at den er så gavnlig for vores helbred.

Advarsel
I en uafhængig kommentar til resultaterne siger professor Gary Stoner fra Ohio State University, at der er behov for yderligere forsøg for at bekræfte disse indledende resultater: "Dette er et reagensglasforsøg, hvor der var behov for relativt store mængder ellagitannin-stoffer for at kunne få en anti-spredningseffekt på dyrkede brystkræftceller. Det er usikkert, om dyr og mennesker kan opnå disse mængder, da ellagitanninerne ikke optages særligt godt i blodet, når de indtages gennem kosten".


Detaljeret beskrivelse af forsøget
Chen og hans kolleger screenede 10 ellagitannin-afledte stoffer fra granatæbler, herunder ellaginsyre, gallaginsyre og urolithin A og B mod en brystkræftcellelinie. Ifølge forskerne omdannes ellagitannin til ellaginsyre i kroppen, og det omdannes derefter til urolithiner af tarmens mikroflora.

Resultaterne viste, at urolithin B hæmmede væksten i brystkræftcellerne mest ved doser på 2,35 og 4,7 mm/1.

"Indtagelsen af granatæblesaft kan føre til koncentrationer af cirkulerende urolithiner på op til 18 mm/l i blodet", lyder det fra forskerne. "Kombineret med resultaterne fra andre forsøg og rapporter om tilstedeværelse af urolithin A og urolithin B i blod og urin hos mennesker efter indtagelse af granatæbler tyder resultaterne af disse analyser på, at indtagelse af granatæbler kan være en bæredygtig strategi for forebyggelsen af brystkræft".

Spændende
Powel Brown fra University of Texas M.D. Anderson Cancer Center har stort set samme kommentar som Stoner og kalder resultaterne "spændende". Der er behov for mere forskning i de enkelte stoffer og kombinationen af dem for at forstå de potentielle ulemper ogfordele ved at bruge granatæblesaft eller isolerede stoffer til at fremme sundheden eller forebygge kræft", siger Brown. "Dette forsøg viser klart, at forsøgene med ellagitanniner fra granatæbler skal fortsættes".

Indtil da mener Stoner, at "man kan overveje at spise flere granatæbler for at beskytte sig mod udvikling af kræft i brystet og måske også andre væv og organer".

Forsøget fik økonomisk støtte fra National Institutes of Health.

Kilde: L.S. Adams, y. Zhang, N.P. Seeram, D. Heber, S. Chen: Pomegranate Ellagitannin-Derived Compounds Exhibit Antiproliferative and Antiaromatase Activity in Breast Cancer. Cancer Prevention Research.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012