Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rødvins Resveratrol har en kraftig kræfthæmmende virkning

Brystkræft, en af de mest almindelige kræftsygdomme i de vestlige lande, og kræft i spiserøret, maven, lungerne, blæren og prostata, er alle afhængig af miljømæssige faktorer og kost for at kunne udvikle sig. Der har været teorier fremme om, at mikronæringsstoffer fra kosten effektivt kan hæmme kræftens opståen og udvikling. Blandt disse stoffer har især polyfenoler, som findes i forskellige føde- og drikkevarer, fået meget opmærksomhed i de senere år.

Rødvin indeholder mange polyfenoler, og deres antioxidante og svulsthæmmende virkning er blevet påvist i forskellige reagensglas- og kliniske forsøg. I dette forsøg målte vi et rødvinskoncentrats evne til at hæmme spredningen af hormon-følsomme (MCF7, T47D) og resistente (MDA-MB-231) brystkræftcellelinier, dets samlede pulje af polyfenoler og af catechin, epicatechin, quercetin og resveratrol, som udgør mere end 70% af den samlede polyfenolmasngde i rødvinen.

Rødvins Resveratrol Complex kapsler med polyfenoler og resveratrol fra rødvin - 1 kapsel svarer til 5-6 glas rødvin!

Resultaterne tyder på, at polyfenoler i pico- og nanomælere mængder mindsker cellespredningen på en dosis- og tidsafhængig måde. I hormonfølsomme cellelinier kunne vi iagttage en specifik interaktion mellem polyfenoler og steroide receptorer - med en lavere IC(50) end man tidligere har påvist. Interaktionen mellem polyfenoler og steroide receptorer kan ikke helt forklare deres hæmmende indvirkning på cellespredningen.

Desuden kunne vi iagttage en diskret antioxidativ virkning på hver cellelinie ved samme koncentrationer - både ved modificering af den skadelige virkning H(2)O(2) og produktion af reaktive iltarter efter forbol-ester-stimulering.

Vores resultater tyder på, at lave koncentrationer af polyfenoler og dermed også indtagelse af vin eller andre polyfenolrige føde- og drikkevarer kan have en sundhedsfremmende virkning på væksten i brystkræftceller ved at hindre dem i at spredes.

Kilde: Damianaki A, Bakogeorgou E, Kampa M, Notas G, Hatzoglou A, Panagiotou S. Gemetzi C, Kou-roumalis E, Marin PM, Castanas E: Potent inhibitory action of red wine polyphenols on human breast cancer cells. J Cell Biochem, 6/6 2000;78(3):429-41. Laboratory of Experimental Endocrinology, University of Crete, School of Medicine and University Hospital, Heraklion, Grækenland.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012