Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vi vil ha' alternativ medicin

Alle prestigefyldte hospitaler i USA forsker i og bruger alternativ behandling, og berømte amerikanske læger bruger millioner af dollar på forskning af bare en lille urt. Men i Danmark gør vi det stadig ikke - i hvert fald kun i det små.

Journalist og ekspert i alternative behandlingsformer gennem de seneste 15 år, Maria Cuculiza, startede i 2004 i Ekstra Bladet en ti ugers ultimativ guide i alternativ behandling. Fra A til Z gennemgår hun alskens sygdomme og alternative tilbud.

"For 15 år siden boede jeg i Florida og blev opmærksom på, at boghandlerne bugnede af litteratur om den alternative verden, og jeg mødte hele tiden mennesker, der havde fået hjælp for noget, man havde opgivet i det almindelige sundhedssystem", fortæller Maria Cuculiza.

"Jeg vidste fra Danmark, hvordan masser af mennesker led af alle mulige kroniske sygdomme og fik mulig medicin, der ikke hjalp - og i værste endda skadede.

Efter de 15 års studier blev Maria Cuculiza redaktør på DR-programmer om alternativ medicin, og hun kan med rette betegnes som en af de mest vidende i Danmark inden for sit felt.

"Jeg har besøgt prestigefyldte hospitaler i USA som Howard University og universiteter i Los Angeles, og der er den alternative medicin en integreret del af almen medicinsk behandling.

Lægerne arbejder sammen med den alternative verden, og det gør vi ikke i Danmark. Vi tror på den floskel, at vi har verdens bedste sundhedssystem, men sandheden er jo, at vi ligger langt nede på WHO's liste med hensyn til dødelighed".

Lægerne upåvirkelige
"Det paradoksale er, siger Maria Cuculiza, at den lægelige verden i Danmark overhovedet ikke lader sig påvirke af, at danskerne som befolkning har overvundet deres skepsis, og over halvdelen af alle danskere bruger den alternative verden.

"Tallet er stigende, fordi vi har et samfund, hvor flere og flere lever med kroniske sygdomme som gigt, allergi, astma, dårlige rygge. De invalideres af de sygdomme, og den almindelige medicin dulmer kun - og i værste fald ser man, at folk bliver mere syge af bivirkninger fra medicinen, siger hun.

"Til gengæld er der ikke nogen i Danmark, der er faldet døde om af den alternative medicin, ifølge overlæge Michael von Magnus er der ikke er indberettet dødsfald på grund af alternativ behandling - mens 6000 dør årligt som følge af fejlbehandlinger på danske hospitaler. Det er alligevel tankevækkende, siger Maria Cuculiza.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012