Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin og kalk kan reducere risikoen for at udvikle brystkræft før overgangsalderen

Det er allerede slået fast, at D-vitamin og kalk er essentielle stoffer for sunde knogler, og nu viser en rapport offentliggjort i Archives of Internat Medicine, at de to stoffer også kan være af afgørende betydning for forebyggelsen af brystkræft.

En gruppe forskere fra Harvard Medical School bemærker, at man tidligere har påvist en tilsyneladende beskyttende virkning af D-vitamin og kalk på dyremodeller - en virkning, de gerne ville bekræfte på mennesker. Forskerne anvendte data fra en database over mere end 30.000 kvinder før og efter overgangsalderen, som deltog i et langtidsforsøg af kvinders sundhed.

"Øget indtagelse af samlet kalk og D-vitamin havde en moderat sammenhæng med en lavere risiko for brystkræft blandt kvinder, der endnu ikke har nået overgangsalderen", bemærker forskerne. Næringsstoffernes kræfthæmmende virkning synes at være specielt udtalt over for de mest aggressive brystkræftsvulster.

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Læs også:
D-vitamin forhindrer kræft
D-vitamin er en multihelbreder
D3-vitamin og curcumin mod Alzheimer's
D-vitamin og cancer/kræft
D-vitamin (D3) og bryst- og tyktarms­kræft
Får du nok D-vitamin?
Calcium Extra
Calcium Extra optages bedst
Calcium - din krops vigtigste mineral
Calcium får folk til at tabe sig
Okinawa koralkalk
Koralkalk styrker knogler, væv og brusk
Koralkalk et naturligt mineral, der genopretter kroppens syre-basebalance

Kilde:
Lin J, Manson JE, Lee IM, Cook NR, Buring JE, Zhang SM. Intakes of calcium and vitamin D and breast cancer risk in women. Arch Intern Med. 28. maj 2007;167(10):1050-9.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012