Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cholin i lecithin - det nye tankevitamin

Masser af mennesker kender det: De bliver mere og mere glemsomme, kan ikke rigtigt koncentrere sig og mister stedsansen. Årsagen er, at med alderen dør stadigt flere hjerneceller, fordi vi kommer til at mangle ammoniumsaltet cholin, som findes i lecithin.

Neurologen Steven H. Zeisel fra universitetet Chapel Hill i USA siger: "Jeg anbefaler mine patienter at begynde at tage lecithin med cholin, når de fylder 50". Med cholin i lecithin kan hjernecellerne leve længere og hukommelsen bliver styrket.

Først er det navnene på venner og bekendte, man blander sammen eller ikke kan huske. Snart kan man heller ikke huske de fødselsdage, man lige har fejret. Senere er man ikke engang klar over, hvilken dag det er. Alt sammen noget, som specielt ældre mennesker kender til. Hjernen opgiver bogstaveligt talt ånden, og for mange er det endog lig med døden. Alene i Tyskland lider 700.000 mennesker af den uhelbredelige sygdom Alzheimer's. De bliver mere og mere uklare og befinder sig ofte i en vegetativ tilstand, indtil de dør.

Cholin i lecithin er vigtigt for nervesystemet
Nu har den amerikanske neurolog professor dr. Steven H. Zeisel fra Chapel Hill-universitetet i North Carolina opdaget den afgørende årsag til forstyrrelser i hjernens ydeevne:

"Med alderen dør flere og flere hjerneceller. Vi har påvist, at en 70-årig i gennemsnit kun har halvt så mange hjerneceller som en 35-årig. Cellerne dør, fordi vi med alderen kommer til at mangle ammoniumsaltet cholin i lecithin. Cholin i lecithin er en vigtig bestanddel for nervesystemet, og stoffet sørger for en problemfri informations-udveksling mellem hjernecellerne. Mangler cellen cholin, tager den det fra et andet sted. Den 'brækker' cholin af sin egen cellevæg - dermed ødelægger cellen sig selv - man taler faktisk om autokannibalisme. Informationerne i hjernen kan derfor kun dårligt eller slet ikke videregives", forklarer professor Zeisel.

Resultatet er, at patienterne bliver konfuse, og hukommelsen tager hurtigt af.

For at bremse hjernens naturlige aldringsproces skal kroppen kunne optage en tilstrækkelig mængde cholin. "En 70-årig har brug for op til 3 g cholin om dagen. Med kosten får man i gennemsnit kun 0,6 g, for man skal spise 16 kilo æg eller drikke 7 liter mælk for at få nok cholin gennem kosten. Og hvem kan det?", lyder det fra dr. Zeisel.

Højkoncentreret cholin fås i lecithin. Med lecithin dør hjernecellerne ikke helt så hurtigt, og man bevarer sin hukommelse - og koncentrationen og tankevirksomheden øges. Med cholin fra lecithin bliver din hjerne igen fit for fight!

NYHED (2015) MEGA Cholin

  • Medvirker til en normal omsætning af fedtstoffer i kroppen
  • Er med til at vedligeholde en normal leverfunktion
  • Har betydning for en normal nedbrydning af homocystein i blodet. Homocystein er en aminosyre, der øger risikoen for kredsløbsproblemer, hvis det ikke bliver omsat.

Ingredienser: L-cholinhydrogentartrat,gelatine (okse), sojalecithin,marietidselekstrakt (Silybum marianum (L.) Gaertn.), overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer),maltodextrin,antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid), antioxidant (tocopheroler).

Anvendelse: 2 kapsler daglig i forbindelse med et måltid fordelt på 1-2 gange.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012