Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kisel gør håret tykkere

En daglig dosis kisel øger hårkvaliteten, viser et nyt pilotforsøg

Det er generne, der afgør, om man har en tyk manke eller sarte lokker på hovedet. "Men håret er lige fra livets start afhængig af talrige faktorer, som kan påvirke dets kvalitet", udtaler Matthias Augustin, leder af Zentrum für dermatologische Forschung ved Universitätsklinik Hamburg Eppendorf, "Frem for alt stress, sygdom og lægemidler, men også bestemte stoffer i vores kost".

Hårtykkelsen kan øges med 13%
For at undersøge sammenhængen mellem hårkvalitet og sporstoffet kisel (silicium) startede dermatologen med et pilotforsøg med 55 kvinder, som i seks måneder tog et dagligt tilskud af kisel. Før og efter testperioden fik de målt kvaliteten af deres hår. Resultaterne viste, at hårtykkelsen var øget med 13% ved forsøgets afslutning.

"Det er ganske vist ikke noget endegyldigt bevis, for forsøget blev jo kun gennemført med en ganske lille gruppe kvinder og uden en placebogruppe til at holde resultatet op i mod", siger Augustin. Alligevel betegner han resultatet som interessant - han iværksatte nemlig forsøget ud fra en teori om, at sporstoffet ikke havde nogen indflydelse på håret.

Kisels indvirkning på hårvæksten forklarer forskningslederen med en såkaldt hjælpefunktion, der findes i dette naturstof. Virkningen gør, at bestemte svovlforbindelser, som har indflydelse på krydsforbindelser i håret, bliver bedre udnyttet. Resultatet er, at håret er tykkere, når det vokser ud ved roden.

Godt for led og bindevæv
Kisel findes i forskellige former. I dette forsøg tog kvinderne silicium-gel. "Jeg kan forestille mig, at andre kiselprodukter virker på samme måde", lyder det fra Matthias Augustin. Han anbefaler en seks måneders kiselkur, som man til enhver tid kan gentage, når man mærker, at håret igen bliver tyndere og mere skrøbeligt. Kisel i naturlig form findes i mange fødevarer, f.eks. kartofler, havre, hirse, selleri, spinat og bambusskud. Sporstoffet styrker opbygning og funktion i ledbrusk og bindevæv.

Natur-Drogeriets Spisekisel tabletter og pulver består af rent kisel - Silica kapsler er  fremstillet af pulveriseret padderokke med mindst 12% kiselsyre (SiO2) og 0,73% flavonoider.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012