Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Perikon og depression

Urten perikon tages ofte mod depression af personer, der gerne vil undgå lægemidler, som kan give i nogle tilfælde alvorlige bivirkninger.

Formålet med både lægemidlerne, hvoraf de mest populære er de såkaldte selektive serotoningenop-tagshæmmere - bedre kendt som "lykkepiller" - og urterne er at reducere eller begrænse serotonin-indholdet i kroppen. For perikon har et tysk forskerhold modbevist en af de frygtede bivirkninger, nemlig dermatitis-relateret hudbetændelse.

Et andet tysk forskerhold har påvist, at perikons anti-depressive virkning også kan skyldes andre indholdsstoffer end det ofte omtalte hypericin. For at understrege denne teori skrev dr. Butterweck i et andet tidsskrift, at "ekstrakt af [perikon] nu med stor succes kæmper for at opnå status som anti-depressivt middel".

Draves og Walker har påvist, at stofferne i perikon tabletter ofte er uensartede og svage. Dermed kan nogle mislykkede behandlinger skyldes underdosering af de aktive stoffer.

Hostanska og kolleger har påvist, at to indholdsstoffer i urten er i stand til at beskadige leukæmisvulstceller og hæmme væksten i andre svulstceller. Det er stadig for tidligt at antyde, at perikon kan anvendes til behandling af f.eks. leukæmi, men det er gode nyheder.

Men fra Glisson og kolleger lyder der en lille advarsel: "Medarbejdere i helsekostforretninger giver råd og vejledning om behandling af depression med kosttilskud uden at have den nødvendige videnskabelige og medicinske baggrund. Deres udsagn kan være meget skadelige for kunderne".

Referencer:
Schempp, Winghofter, Muller, Simon, et al. Phytotherapy Res. Bind 17, 2003, University of Freiburg, Tyskland
Butterweck, Christoffel, Winterhoff, et al. Life Sciences, bind 73, 2003, University of Münster, Tyskland
Draves & Walker, Canadian Journal of Clinical Pharmacology, bind 10, 2003. Department of Pharmacy, Sunnybrook & Women's College Health Science Centre, Toronto, Canada.
Hostanska, Reichling, Salier et al. European Journal of Pharma, Biopharmacy, bind 56, 2003. Forfatterne er tilknyttet Department of Internal Medicine, University Hospital, Zürich, Schweiz.
Glisson, Rogers, Khan, et al. Pharmacotherapy, bind 23, 2003. Forfatterne er tilknyttet Department of Internal Medicine, University of Mississippi Medical Center, Jackson, 39216. 2009 NutraLab Canada Inc.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012