Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Resveratrol - det mest effektive og udforskede plantestof til beskyttelse af dit helbred

Ifølge amerikanske forskere kan man ved at give midaldrende mus, der får en kalorieholdig kost, et stof, der findes i rødvin, forbedre deres helbred og øge deres levetid. David Sinclair og hans kolleger ved Harvard Medical School supplerede musenes kost med stoffet resveratrol - et lille molekyle, som har vist sig at kunne øge levetiden for forskellige dyrearter.

Behandlingen ændrede dyrenes fysiologi, så den ligner den, man finder hos mus, der får standardkost: De levede længere end mus, der fik samme fedtholdige kost uden resveratrol, og selvom de ikke tabte sig, blev deres livskvalitet forbedret.

Ifølge forskerne levede de resveratrol-behandlede mus et sundere liv, og deres motoriske koordination var bedre. Resveratrol synes at kunne modvirke forskellige helbredsrisici i forbindelse med en fedtholdig kost - uden at man behøver at skære ned på kalorierne...

Resveratrols funktioner

  • Hæmmer dannelse og udvikling af kræftceller
  • Fungerer som en helt igennem naturlig antioxidant, som beskytter vores DNA
  • Genopretter kroppens indhold af glutathion (vores vigtigste antioxidant)
  • Øger indholdet af quinon-reduktase (leveren bruger dette enzym til at afgifte kroppen for kræft- fremkaldende stoffer)
  • Spiller en beskyttende rolle mod dannelse af kræft i tyktarmen
  • Beskytter måske mod prostatakræft
  • Fungerer som et sundhedsfremmende planteøstrogen
  • Har vist sig at kunne reducere iltningen af LDL-kolesterol (det 'dårlige' kolesterol)
  • Fremmer sårhelingen

Hvad er resveratrol?
Resveratrol er en naturligt forekommende antioxidant, der findes i vindruer og vin. Man har påvist kræfthæmmende, antivirale, nervebeskyttende, anti-aging, betændelseshæmmende og livsforlængende virkninger af stoffet. Resveratrol findes i skindet på blå druer, og som indholdsstof i rødvin kan stoffet medvirke til at forklare det såkaldte "franske paradoks" - det fænomen, at antallet af tilfælde af sygdomme i hjertets kranspulsårer er relativt lavt i det sydlige Frankrig på trods af, at kosten i disse egne har et højt indhold af mættede fedtstoffer.

Resveratrol er et beskyttende stof, der produceres af blå vindruer og visse andre planter som et forsvar mod parasitter. Rødvin indeholdt tidligere 8-10 mg resveratrol pr. liter, men i dag er der stort set ikke noget resveratrol tilbage i rødvin på grund af den udbredte brug af pesticider. Men det er lykkedes os at finde en kilde til resveratrol af farmaceutisk kvalitet, udvundet direkte af blå vindruer, som indeholder en naturlig balance i alle aktive stoffer: Polyfenoler, flavonoider, anthocyanidiner og oligoproanthocyanidiner (OPC). Resveratrol er uden tvivl det mest effektive og mest udforskede plantenæringsstof, man kan tage for at opretholde og beskytte sit gode helbred.

Hvorfor skal du tage resveratrol?
Resveratrol er en glimrende løsning på mange aldersrelaterede helbredsproblemer:

Hjertesundhed
Ifølge World Health Organization kan resveratrol alene reducere risikoen for kredsløbssygdomme med 40%! Resveratrol er mere effektivt end E-vitamin, fordi det beskytter mod en meget bredere vifte af frie radikaler og forhindrer iltning af LDL-protein. Det hæmmer sammenklumpning af blodplader ved at blokere for aktiviteten i thrombin og adskillige andre koagulationsfaktorer. Det fremmer produktionen af nitrogenoxid, som afslapper og udvider arterierne. Og det reducerer blodets indhold af triglycerider og kolesterol samt det iboende blodtryksændrende stof endothelin-1.

Kræftforebyggelse
Resveratrol er det eneste naturlige stof med stærke beviser for, at det kan bremse udviklingen af kræftceller i forskellige stadier. Et forsøg offentliggjort i det ansete tidsskrift Science har vist, at resveratrol blokerer for dannelsen af kræftceller under de tre vigtige udviklingsstadier. Et forsøg, hvor en gruppe mus fik resveratrol i en periode på 18 uger, viste en reduktion i antallet af hudsvulster med 98%! Resveratrol ødelægger kræftceller, uanset om de er østrogen-afhængige eller har p53-genet.

Et østrigsk forsøg har vist, at resveratrol forhindrer visse former for kræft i at metastasere til knoglerne. Andre forskningsresultater har vist, at stoffet i visse tilfælde er i stand til at øge effekten af kemoterapeutisk behandling. Desuden kan stoffet blokere de kræftfremmende virkninger ved en linolensyre-holdig kost. I modsætning til mange lægemidler beskytter resveratrol raske celler i stedet for at ødelægge dem. Stoffets kræfthæmmende aktivitet er mangeartet, stærk og raffineret.

En sund hjerne
Foreløbige forsøg tyder på, at resveratrol alene eller kombineret med andre antioxidanter beskytter hjernen mod iltningsbelastning. Iltningsbelastning er kendt for at spille en hovedrolle i de fleste nervenedbrydende sygdomme.

Betændelse
Et kinesisk forsøg har for nylig vist, at resveratrol indsprøjtet umiddelbart efter et traume er ligeså effektivt som lægemidlet prednison til at beskytte mod betændelse i rygsøjlen - og så har det endda samtidig en antioxidant virkning. Et forsøg med rotter, der var forbehandlet med resveratrol i 21 dage, viste, at stoffet er i stand til at forbedre prognosen og reducere de permanente eftervirkninger efter en hjerneblødning.

Læs også:
Rødvins Resveratrol Complex kapsler og "det franske paradoks"
Rødvins-Resveratrol gi'r sundt hjerte og kredsløb
Rødvins-Resveratrol Complex kan dræbe kræftceller
Rødvins-Resveratrol Complex kapsler
Rødvins-Resveratrol kapsler - en faktor i forebyggelsen
Rødvins-Resveratrol Complex bremser aldring

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012