Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Organsalg skal gøres strafbart

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) understreger i et svar til Kristeligt Folkepartis sundhedspolitiske ordfører, Tove Videbæk, at handel med organer er uetisk, hvilket skal afspejle sig i dansk lovgivning samt i Euraparådets konvention om menneskerettigheder og biomedicin, som også Danmark har ratificeret. Sundhedsministeriet har derfor anmodet Justitsministeriet om, at handel med organer inddrages i det arbejde, som p.t. pågår i et jurisdiktionsudvalg under Justitsministeriet. Udvalget har til opgave at vurdere, hvorvidt der kan være behov for at foretage ændringer i dansk rets almindelige bestemmelser om strafmyndighed som følge af den voldsomt øgede rejseaktivitet hen over landegrænser samt den almindelige internationalisering.

Der er i dag ikke noget lovgivningsmæssigt til hinder for, at danskere handler med menneskelige organer i udlandet.

Kilde: Ugeskrift for Læger, 24. marts 2003.

Læserne til B. T.: "Det er kvalmende ulækkert"

Det er sjældent man ligefrem bliver fysisk dårlig af at læse en artikel i B.T.; men jeg har sjældent oplevet noget så kvalmende, som B.T.s afsløring af den fynske direktør Jens Andersens kyniske udnyttelse af en pakistansk pige.

Jens Andersen har at dømme efter B.T.s artikel ingen skrupler overhovedet ved at have stjålet en 20-årig pakistansk piges nyre. Og jo, Andersen har tyvstjålet pigens nyre, for selvom han har betalt for den, så vil den stakkels pige ingen jordisk chance have for at overleve, hvis hun selv skulle gå hen og få problemer med den anden nyre.

Andersens følelseskolde indstilling er simpelthen ulækker, og så tillader han sig endda at kræve, at det offentlige sundhedsvæsen bistår ham i efterbehandlingen. Har denne umoralske fynske direktør da slet ingen pli?

Kenneth Kristensen Kettegård Alle 1, 3. tv., Hvidovre

Naturligvis er det etisk og moralsk forkasteligt, at nogle køber andres (læs fattiges) organer, og det er da helt fint, hvis man snart vil kunne straffes efter dansk lov for at købe f.eks. en brugt nyre i udlandet.

Men samtidig må man ikke lukke øjnene for det problem, at mere end 500 danskere venter på en "ny" nyre (nogenlunde det samme antal som hvert år dræbes i den danske trafik).

Derfor var det vel også på sin plads igen at tage den omtålelige debat op, hvorvidt pårørende kan nægte læger at udtage brugbare organer fra døende - også selv om vedkommende har skrevet donorkort

Frank Larsen Rørsangervej 46, København NV.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012