Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Anthocyaniner viser stort potentiale mod fedme

art-blaabaerEn nyt japansk forsøg viser, at anthocyaniner, antioxidante pigmenter fra frugt og grønt, har en 'betydelig indvirkning' på fedtceller og kan dermed anvendes til at forebygge vægtøgning

Både reagensglas- og kliniske forsøg har vist, at antioxidanter påvirker fedtcellernes funktion og dermed kan spille en rolle i kampen mod fedme og forebyggelse af stofskiftesyndromet MetS, lyder det i forsøgsrapporten, som er offentliggjort i Journal of Agricultural and Food Chemistry.

"Dette forsøg viser, at anthocyaniner har en betydelig effekt på fedme og kan forbedre adipocytfunktionen både ved reagensglas- og kliniske forsøg. Desuden har stofferne en vigtig betydning for forebyggelsen af stofskiftesyndrom", skriver Takanori Tsuda fra Chubu University i Aichi, Japan.

Stofskiftesyndrom (MetS) er en lidelse, der er karakteriseret ved central fedme, forhøjet blodtryk og forstyrrelse af glucose- og insulinstofskiftet. Syndromet er sat i forbindelse med øget risiko for både type 2-diabetes og sygdomme i hjertets kranspulsårer.

15% af voksne europæere menes at være ramt af MetS, mens statistikken for USA siger, at tallet her ligger helt oppe på 32%. Fedme er fastsat som den største risikofaktor for MetS.

Det nye forsøg har undersøgt virkningen af anthocyaninet cyanidin 3-O-beta-D-glucoside (C3G) hos både mus, der fik en fedtholdig kost, og på menneskelige fedtceller, der fik tilført stoffet.

Tsuda rapporterer, at mus, der fik en fedtholdig kost og tilskud af C3G-rigt 'purple corn color' (FCC, 0,2%) i 12 uger, havde en signifikant lavere kropsvægt i forhold til dyr, der kun fik den fedtholdige kost (30% fedt).

"FCC i kosten undertrykker desuden klart den forøgelse i vævsvægten, som fremkaldes af en fedtholdig kost. Data tyder på, at FCC i kosten har en signifikant effekt mod fedme", skriver Tsuda.

Reagensglasforsøget omfattede menneskelige præ-adipocytter (celler, som kan stimuleres til at udvikle sig til 'rigtige' fedtceller), som fik tilført anthocyaniner i 24 timer. En nedregulering af plasminogen-aktivator hæmmer-1 (PAI-1), der menes at have en sammenhæng med både fedme og type 2-diabetes, kunne iagttages efter inkubationen, "og dette tyder på, at reguleringen af PAI-ekspressionen er et af de vigtigste behandlingsmæssige indsatsområder ved stofskiftesygdomme", lyder det fra forskerne.

"Disse forsøg tyder på, at anthocyaniner har en unik behandlingsmæssig fordel, som regulerer adipocyt-funktionen. Disse resultater giver et biokemisk grundlag for at bruge anthocyaniner, som også kan have stor betydning for forebyggelsen af stofskiftesyndrom", konkluderer Tsuda.

Disse produkter har stærke værdier af anthocyaniner: Blue Vision kapsler, ActVin1 kapsler, Rødvins Resveratrol kapsler, Tranebær kapsler og CellSikker kapsler.

Læs også:
Fedme kan arves
Æble- og pæretyperne
Fedme og kræft
Færre kalorier - eneste effektive slankemetode
Fedme er nr. 1 blandt de dødsårsager, som kan undgås
Hvid te kan bekæmpe fedme
Hibiscus kan hjælpe patienter med forhøjede blodfedtværdier

Kilde: Regulation of Adipocyte Function by Anthocyanins; Possibility of Preventing the Metabolie Syndrome. Journal of Agricultural and Food Chemistry, bind 56, nr. 3, s. 642-646, doi: 10.1021/jf073113b

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012