Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøn te-ekstrakt kan standse udviklingen af Parkinson's syge

Den antioxidante virkning ved de polyfenoler, som findes i grøn te, kan beskytte nervecellerne mod de skadelige virkninger af 'reactive oxygen species' (ROS) og nitrogenoxid (NO) - og har dermed et potentiale mod Par­kinson's, viser ny forskning fra Kina.

Forsøget, som er gennemført på rotter, gik ud på at undersøge, i hvor høj grad polyfenoler fra grøn te er i stand til at hindre, at nerveceller dør som følge af det nerveskadelige stof 6-hydroxydopamin (6-ODHA).

Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Biological Psychiatry.

Parkinson's er en degenerativ sygdom, som påvirker balancen og bevægelsesevnen hos mere end l mio. alene i USA hvert år - og tallet ventes at stige, efterhånden som den ældre del af befolkningen bliver større.

Ifølge baggrundsmateriale offentliggjort sammen med artiklen skyldes sygdommen en kontinuerlig celledød, der påvirker de nerveceller, der indeholder pigmenteret dopamin.

Forskerteamet under ledelse af Baolu Zhoa fra Institute of Biophysics, Academia Sinica i Beijing, inddelte han-rotter af arten Sprague-Dawley tilfældigt i en af følgende seks grupper:  
  • en gruppe, som kun fik kontrolføde

  • en gruppe, som fik kontrolføde plus 6-OHDA

  • en gruppe, som fik grøn te-ekstrakt (150 mg pr. kg legemsvægt pr. dag plus 6-OHDA)

  • en gruppe, som fik grøn te-ekstrakt (450 mg pr. kg legemsvægt pr. dag plus 6-OHDA)

  • en gruppe, som kun fik grøn te-ekstrakt (150 mg pr. kg legemsvægt pr. dag)

  • en gruppe, som kun fik grøn te-ekstrakt (450 mg pr. kg legemsvægt pr. dag)

Grøn te indeholder mellem 30 og 40% polyfenoler, som det er muligt at vand-ekstrahere. Til sam­menligning kan nævnes, at sort te (dvs. grøn te, som er iltet ved gæring) indeholder mellem 3 og 10% polyfenoler. Oolong te er halvgæret te og ligger med hensyn til polyfenolindhold et sted imellem de to øvrige typer.

De fire primære polyfenoler, der findes i friske teblade, er epigallocatechin gallat (EGCG), epi-gallocatechin (EGC), epicatechin gallat (ECG) og epicatechin (EC).

Den blanding, der blev anvendt i det her omtalte forsøg, indeholdt 50% EGCG, 22% ECG, 18% EGC og 10% EC (Sichuan Full-green Biology Technology).

Zhao og hans kolleger skriver i forsøgsrapporten, at polyfenolerne fra grøn te beskyttede mod den skadelige virkning af 6-OHDA. Den højeste dosis havde den største beskyttende virkning. Det mest iøjnefaldende var, at indholdet af ROS og NO faldt, og at den efterfølgende iltning af fedtstoffer blev hæmmet.

"Dette forsøg viser, at grøn te-ekstrakt til dels kan beskytte de dopaminerge nerveceller (der var 3, 7 gange så mange tilbageværende nerveceller i dyr, der blev behandlet med grøn te-ekstrakt, i forhold til de dyr, der blev behandlet med forsøgspræparatet) fra 6-OHDA-påført celledød via ROS-NO-stier", skriver forskerne.

I en uafhængig kommentar til forsøget skriver John Krystal, redaktør på Biological Psychiatry og tilknyttet både Yale University School of Medicine og VA Connecticut Healthcare System: "Hvis indtagelse af grøn te viser sig at have en nervebeskyttende virkning for patienter, så er det et ek­stremt vigtigt fremskridt. "

"Derfor er det uhyre vigtigt at identificere den mulige nervebeskyttende mekanisme på dyremodeller, således som Guo og hans kolleger er påbegyndt for Parkinson's", skriver Krystal.

Kilde: Shuhong Guo, J. Yan, T. Yang, X. Yang, E. Bezard og B. Zhao. Protective Effects of Green Tea Polyphenols in the 6-OHDA Rat Model of Parkinson's Disease Through Inhibition of ROS-NO Pathway. Biological Psychiatry (Elsevier). 15. december 2007, bind 62, 12. udgave, s. 1353-3162.


Grøn Complex kapsler - når grøn te skal være naturlig, virksom og prisgunstig!

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012