Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Politisk varm luft, åbne grænser og flere ulovlige stoffer

I Fødevarestyrelsen oply­ser Birgit Bønsager, at der til stadighed er problemer med ulovlig anvendelse og mærk­ning af tilsætningsstoffer i fødevarebranchen.

"Problemet skulle jo gerne være blevet mindre i årenes løb, men det er der ikke ty­delig tendens til," siger Bir­git Bønsager, der vurderer, at en stor del af omgåelsen af reglerne for tilsætningsstoffer skyldes uvidenhed. Derfor kan kampagnen ikke stå alene, men skal følges op af videreuddannelse i bran­chen og hos fødevarekon­trollen, påpeger Birgit Bøn­sager.

Fødevareekspert, direktør Orla Zinck, Dansk Catering Center, siger, at kontrolkam­pagner som den, der lige er sat i gang, er ubrugelige, for­di erfaringerne viser, at de aldrig vil komme til bunds i problemet. Ifølge Orla Zinck skal der i stedet indføres en massiv regelmæssig kontrol med stram opfølgning og ikke bare enkeltstående kam­pagner.

"Sådan nogle ender jo ba­re i en rapport, så fødevare­ministeren kan prale af, at man altså har gjort noget - men reelt sker der intet i for­hold til at sikre forbrugerne renere fødevarer," siger Orla Zinck og tilføjer:

"I al fairness skal der dog siges, at reglerne er ganske komplicerede - men vi har jo regler for, at de skal over­holdes - min erfaring er, at mange aktører i fødevare­branchen simpelthen ikke kan finde ud af at lave en in­grediensliste efter forskrif­terne, og så længe det er så­dan, er det altså meget op ad bakke," siger Orla Zinck, der vurderer, at problemet vil vokse sig meget større i fremtiden, fordi flere og fle­re tilsætningsstoffer vil blive omdøbt til levnedsmidler og derfor vil falde uden for re­gelsættet om tilsætnings­stoffer. Samtidig fremhæ­ver Orla Zinck, at ulovlige tilsætningsstoffer også bli­ver langt sværere at sikre sig imod, i takt med at den glo­bale handel med fødevarer stiger.

Kilde: Børsen 6. maj 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012