Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium - mineralet du måske mangler

Et lavt magnesiumniveau bidrager til insulinresistens, og man kan se en klar forbedring af diabetikernes kontrol med deres sygdom, når de fik tilsat magnesium til den daglige kost.

Forskningsresultater tyder på, at hvis man øger magnesiumlagrene hos diabetikere, forbedres både kredsløbsfunktion og muligheden for at kontrollere blodsukkerniveauet. Selvom magnesium ikke kan "helbrede" diabetes, så kan det være med til at forbedre insulinfunktionen og der­med forebygge eller forhindre mange af de alvorlige komplikationer, der ofte følger med denne sygdom, f.eks. skader på blodkarrene.

Hjerte-/karsygdom
Magnesium påvirker blodkarrenes muskeltonus, hvad der måske kan forklare, hvorfor magnesiumtilskud har vist sig at hjælpe med at kontrol­lere hjertekarsygdomme. F.eks. indikerer forskning, at magnesiumtilskud er effektive med hensyn til at nedsætte nogle typer af forhøjet blodtryk hos personer med et lavt magnesiumniveau. Desuden har forskning vist, at mennesker der lider af angina, hvilket kan forårsages af kramper i de blodkar, der fører til hjertet, har gavn af magnesiumtilskud. Folk med for højt blodtryk oplever ofte kramper i nethindens blodkar, hvad der kan ende med at påvirke synet. Folk der tenderer til et lavt magnesium har oplevet en tilbagegang i denne sygdom, når de tager magnesiumtilskud.

Magnesium og dig
Når du nu ved, at magnesium er ligeså vigtigt som C-vitamin og E-vita­min, kan du gøre det til en del af din kost - via kosten eller via kosttilskud. Magnesiumrige fødevarer kan du købe i din lokale helsekostforretning og mange supermarkeder. Rige kilder til magnesium er hvedekim, hvede­klid, nødder, sojabønner, fuldkornshavre og -byg, majs, fisk og forskellige grønne bladgrønsager (f.eks. spinat). Desuden indeholder mineralvand på flaske magnesium. Og de af os, der har brug for ekstra magnesium ud over det, vi får via kosten - f.eks. på grund af en arvelig risiko for hjerte­sygdom eller diabetes - kan købe kosttilskud.

Tømmermænd nytårsmorgen?
Måske skyldes tømmermændene magnesiumudtømning. Forebyg tømmermænd ved at tage magnesium plus B1-vitamin (thiamin) med rigeligt vand.

Dosering
For en rask person er en dosis på 300-500 mg pr. dag passende. Lider man af alvorlige sygdomme som hjerteproblemer eller diabetes, kan det være anbefalelsesværdigt med en højere dosis - men store doser magnesium kan give diarré og bør derfor overvåges af en behandler.

Husk
Magnesium- og calciumindtag bør normalt være i forholdet 1:2. (Hvis man som rask f.eks. tager 200 mg magnesium, kan man supplere med 400 mg calcium). Gennem de sidste 100 år er der sket en forarmning al vores landbrugsjord; samti­dig med stigning i forbruget af forarbejdede fødevarer og fastfood-livsstil betyder dette en støt stigning i mineralmangel. Magnesium bekræfter tendensen til fulde. Hvor en amerikaner i år 1900 via kosten fik 500 mg magnesium pr. dag - i 1950 fik han 360 mg magnesium pr. dag - så får en amerikaner i år 2000 200 mg magnesium pr. dag via kosten.

Natur-Drogeriets Mega Magnesium
Ingredienser: Magnesiumhydroxid svarende til 200 mg magnesium, stabilisator (mikr. cellulose), maltodextrin, hydroxypropylmethylcellulose, propylenglucol, antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid), overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af veg. fedtsyrer), fugtighedsbevarende middel (glycerol).
Anvendelse: Ved magnesiummangel samt ved ønske om mere baseværdi i kosten. Indhold pr. 3 tabletter 600 mg = 200% af anbefalet daglig tilførsel.
Anbefalet dosis: 3 tabletter daglig, eller efter anvisning.

Dåse med 90 tabletter.

Natur-Drogeriets Dolomit tabletter med naturligt magnesium og calcium
Dolomit tabletter er den ideelle løsning på de problemer, der kan opstå som følge af en moderne magnesium/calciumfattig kost. Tabletterne er 100% naturlige og uskadelige. Hver tablet indeholder 96 mg calcium og 53 mg magnesium samt en del vigtige sporstoffer. 1-3 tabletter om dagen vil i de fleste tilfælde være tilstrækkeligt, men vil man være sikker på at opnå maksimal dækning, tager man 5 tabletter til hvert hovedmåltid.
Dåse med 100 og 400 tabletter.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012