Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink til dit immunforsvar

Forskerne har forbundet mere end 90 enzymer, som er afhængige af zink. Disse enzymer forbinder de lange kæder af aminosyrer, som udgør hvert proteinmolekyle. Desuden stimulerer zink cellevæk­sten. Mineralet er nødvendigt for sårheling, reparation af genetisk materiale og aktivering af im­munforsvaret.

"Alvorlig zinkmangel har vist sig at kunne forårsage unormale tilstande i kroppens immunforsvar", siger Susanna Cunningham-Rundles, Ph.D., forsker ved New Yorks Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Hvis immunforsvaret skal være effektivt, skal der ske en massiv ophobning af hvide blodlegemer og neutrofiler inden for få timer efter, at infektionen er brudt ud, hvis man vil bekæmpe og udskille de indtrængende mikroorganismer. Men der er også behov for en anden type hvidt blodlegeme, en lymfocyt, hvis kroppens skal kunne dele og danne op mod 500 nye celler i løbet af fire dage. Hvis kroppen ikke kan danne disse forsvarsceller, svækkes immunforsvaret.

Dr. Cunningham-Rundles siger: "Forsøg viser, at hvis zink ikke findes i de mængder, der er nød­vendige, reduceres denne form for celledannelse, og immunreaktionen svækkes... Zink er formentlig essentielt for thymus-hormonernes funktion".

NK-celler, der stimuleres af zink, kan finde frem til og ødelægge en virus- og bakterieomsluttet cel­le uden den forudgående sensitivisering, som kræves af andre lymfocytter. Disse NK-celler er krop­pens primære forsvar mod sygdom, og zink er nødvendigt for at holde produktionen af dem i gang.

Læs også:
Zink - det er både de små og store ting, der tæller
Zink er vigtigt for din krop
Acne med lysere udsigter
Zink - mineralet med de mange funktioner
Zink holder på håret
Cirrhose, muskelkramper og zink
Zink reducerer risiko for spiserørskræft
Ikke glemt at kosttilskud helbreder
Godartet prostatahypertrofi og zink
Zink mod diarré hos børn
Smuk hud med zink
Zink - mineralet du måske mangler
Kredsløbssygdomme, diabetes og zink
Sportsbelastede får gavn af zink
Genvej til logisk tænknig med zink
Zink mod senilitet
Bekæmp infektioner med zink!
Zink kan fremme helbredelsen af lungebetændelse hos børn
Zink bremser udbredt øjensygdom

Kilde: Prevention, maj 1985: 65-66.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012