Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink - et af de vigtigste næringsstoffer

Zink omtales af og til som en kostmæssig "modgift" til en svag thymus-kirtel. Forskeren William Ershler, M.D., fra University of Vermont School of Medicine sagde til konference-deltagerne: "Man kan overveje at indtage zink, eftersom en del forskere i immunologi og aldring ved forsøg har påvist en klar sundhedsmæssig fordel ved zinkindtagelse".

Thymus oplagrer zink, der bruges til at danne protein og igangsætte celledeling. Immunforsvaret ar­bejder mest effektivt, når der sker hurtig dannelse af nye celler, så derfor vil zinktilførsel til thymus-kirtlen have en virkning.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Robert Good, M.D., leder af kræftforskningsprogrammet ved Oklahoma Medical Research Founda­tion, fortalte, at fejlernærede teenagere har et dårligere fungerende immunforsvar end andre. De un­ge, der fik færrest kalorier og proteiner, var langt mere modtagelige for sygdom og infektion end velnærede børn. Dette står i kontrast til dyreforsøg, der viser, at samme reduktion af kalorie- og pro­teinindtag kan virke livsforlængende. Hvilket paradoks!

Ifølge Dr. Good skyldes et svagt immunforsvar ikke mangel på protein eller kalorier, men derimod på zink. Ved at give børn zink frem for andet kan man afhjælpe et dårligt fungerende immunforsvar.

Dr. Chandra bekræftede betydningen af zink ved at beskrive tests, hvor han gav forsøgsdeltagere zinktilskud og derved opnåede et forøget immunreaktion.

Forsker Claudio Franceschi, M.D., professor i immunologi ved University of Padua i Italien, fortal­te om et nedbrud i immunforsvaret på grund af en mangel på mindst et af thymus-hormonerne, kal­det FTS, og en deraf følgende mangel på zink.

Børn med Down's syndrom fik zinktilskud på l mg/kg kropsvægt. Disse børn blev udvalgt, fordi sygdommen gør, at "de i en tidlig alder viser normale, subjektive faktorer på aldring, f.eks. autoim­munitet, en forøgelse i antallet af tilfælde af leukæmi, gråt hår og grå stær". Ifølge Dr. Franceschi var resultaterne bemærkelsesværdige. "Børnene havde færre infektioner og var sjældnere fravæ­rende fra skole. Vi mener, at der er en direkte forbindelse til tilførslen af zink".

Immunforsvaret er en barriere mellem dig og sygdommen. Men hvis der viser sig at være huller i barrieren, kan fejlen skyldes thymus-kirtlen, lyder det fra en gruppe italienske forskere. De mener, at zink er svaret: FTS, et hormon, som udskilles fra thymus, er afhængig af zink for at virke på im­munforsvaret. Hos patienter med en lav immunreaktion iagttog de en reduceret mængde zink og til­svarende mindsket FTS-aktivitet.

Forskerne fandt frem til, at selv en marginal zinkmangel, som siges at være ret almindelig, kan på­virke FTS-aktiviteten i negativ retning. Derfor "bør alle patienter med lav FTS-aktivitet undersøges for zink-status".

Læs også:
Zink - det er både de små og store ting, der tæller
Zink er vigtigt for din krop
Acne med lysere udsigter
Zink - mineralet med de mange funktioner
Zink holder på håret
Cirrhose, muskelkramper og zink
Zink reducerer risiko for spiserørskræft
Ikke glemt at kosttilskud helbreder
Godartet prostatahypertrofi og zink
Zink mod diarré hos børn
Smuk hud med zink
Zink - mineralet du måske mangler
Kredsløbssygdomme, diabetes og zink
Sportsbelastede får gavn af zink
Genvej til logisk tænknig med zink
Zink mod senilitet
Bekæmp infektioner med zink!
Zink kan fremme helbredelsen af lungebetændelse hos børn
Zink bremser udbredt øjensygdom

Kilde: Lancet, 5. 1983.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012