Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Co-enzym Q10-kapsler

Egenskaber:

Bidrager ved behandling af

  • kredsløbssygdomme

  • kronisk hjerteinsufficiens

  • udmattelse og tandkødssygdomme

  • Parkinson's syge

  • forhøjet blodtryk og forhøjet stofskifte

Super Q10 - når co-enzym Q10 skal være virksom og sammen med sojaolie og
E-vitamin!

Grundlæggende er co-enzym Q10, også kaldet ubiquinon, et vitaminlignende stof. Selvom der her­sker en vis forvirring om, hvad termen 'vitamin' dækker, er dette essentielle næringsstof involveret i elektron-transportsystemet på celleniveau i den respiratoriske kæde, hvor det medvirker til at pro­ducere energi i kroppen. Co-enzym Q10 arbejder i muskelcellernes mitochondrier - og dermed jo også i hjertet.

Co-enzym Q10 er kendt for - og har ved forsøg vist sig - at være en antioxidant af højeste kvalitet. Og som forventet har co-enzym Q10 en række funktioner i kroppen, bl.a. en regulerende indvirk­ning på succinyl- og NADH-dehydrogenase (energi). Desuden er stoffet nødvendigt for dannelsen af prostaglandiner (hvoraf der findes både gode og knapt så gode), og det beskytter cellerne mod ilt­ning af fedtstoffer ved aldringsprocessen.

Co-enzym Q10 er et meget lipofilt ('fedtelskende') stof, som på grund af sin struktur praktisk taget er uopløseligt i vand.

Den væsentligste anvendelsesområde for co-enzym Q10 - og der, hvor stoffet oftest anvendes nu om dage - er til behandling og forebyggelse af kredsløbssygdomme og relaterede lidelser, der in­volverer hjertet. De nyeste forsøg tyder på, at co-enzym Q10 kan reducere hyppigheden af angina pectoris-anfald, fordi stoffet styrker hjertemusklen. Desuden kan det øge livskvaliteten og evnen til at overleve for patienter med kronisk hjerteinsufficiens.

Personer i risikogruppen for disse lidelser har størst behov for en biologisk tilgængelig form for co-enzym Q10 for at sikre, at stoffet har en virkning. Når kroppen er i forfald eller beskadiges, påvir­kes optagelsen og udnyttelsen af næringsstofferne i negativ retning, så kroppen får problemer med at "kæmpe".

Co-enzym Q10's anvendelsesområder er så veldokumenterede og accepterede, at læger nu anvender det til behandling af mange forskellige sygdomme, bl.a. AIDS og Parkinson's. Co-enzym Q10 an­vendes endog til behandling af brystkræft og til at styrke modstandskraften hos personer, der får ke­moterapi.

Co-enzym Q10 har også vist sig at virke positivt på diabetikere på grund af stoffets evne til at fremme insulinproduktionen, og det er blevet anvendt med gode resultater til behandling af symptomer på muskulær dystrofi og tandkødssygdomme - sygdomme, der kan skyldes mangel på co-enzym Q10.

Det er vigtigt at bemærke, at co-enzym Q10 også kan beskytte mod negative bivirkninger ved visse lægemidler og anti-psykotika, f.eks. biguanid, clonidin, gemfibrozil, methyldopa, haloperidol og andre tetracykliske anti-depressiva.

Co-enzym Q10 findes naturligt i fødevarer og dannes i nogen udstrækning i kroppen. Her er dannel­se af co-enzym Q10 fra aminosyren tyrosin en proces i flere faser, der kræver mindst otte vitaminer og adskillige sporstoffer. En af hovedårsagerne til, at de fleste ikke får tilstrækkeligt af stoffet, er, at det er så kompliceret at producere... og kun de færreste menneskers kost er i dag 'god nok'. En an­den grund er, at de fleste af de co-enzym Q10-tilskud, der er på markedet i dag, sælges i 'tørform' og derfor ikke er så biologisk tilgængelige, som man kunne ønske. Derfor er det bedst at indtage co-enzym Q10-kapsler sammen med et fedtholdigt måltid eller som gel blandet i olie. Forskning har vist, at denne form for 'levering' er langt bedre end hård gel. Blandet i olie optages stoffet i lymfe­systemet (hvor de fleste fedtstoffer optages) og fordeles til celler i hele kroppen.

Optimalt tages co-enzym Q10-tilskud sammen med E-vitamin, der virker bevarende og bruges i omdannelsen af stoffet til en antioxidant. E-vitamin er kendt som en stærk antioxidant i sig selv. Det er tilført denne blanding, fordi det gør produktet mere effektivt. Vores co-enzym Q10-kapsler sæl­ges i en oliebase med tilsat E-vitamin for at fremme optagelsen i blodstrømmen.

Til dato er der ikke rapporteret om negative bivirkninger specifikt relateret til brugen af dette kost­tilskud til voksne, børn, spædbørn, der ammes, eller i fostertilstanden. Generelt er der ingen kendte skadelige virkninger forbundet med dette kosttilskud.

Referencer:
Folkers K, Brown R, Judy WV og Morita M. Survival of cancer patients on therapy with coenzyme
Q10. Biochem Biophys Res Comm. 1993. Ms nr. G-8658.
Langsjoen PH, Folkers K, Richardson P. Treatment of patients with human immunodeficiency virus infection with coenzyme Q10. I: Folkers K, Littarru GP og Yamagami T (red). Biomedical and Clinical Aspects of Coenzyme Q10. 1991, bind 6, s. 409-415.
Iwamoto Y, Watanabe T, Okamoto H, OhataN, Folkers K. Clinical effect of coenzyme Q10 on periodontal disease. I: Folkers, K, Yamamura Y (red). Biomedical and Clinical Aspects of Coenzyme Q10, 1981, bind 3. Elsevier, Amsterdam, s. 109-119.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012