Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mineralbalance: Teorien bag kroppens mineralbalance

Resumé af forskning udarbejdet af Farley Andersen, B.S.

Må ikke anvendes af personer uden den rette uddannelsesmæssige baggrund til at diagnosticere eller behandle sygdom

Lad mig præsentere et koncept, der er så gammelt, at det anses for at være en af de oprindelige "sundhedsfødevarer" - så enkelt, at det kan forstås af alle, og alligevel så underfuldt, at vi først nu er ved at forstå mange af dets hemmeligheder. Jeg kalder konceptet for "Teorien bag kroppens mine­ralbalance".

Enkelt sagt tror jeg på, at da jorden blev skabt, var der en perfekt balance i dens mineraler. Denne balance findes i de flydende dele af jorden og i havene - og det er den samme basiske mineralbalan-ce, vi finder i menneskekroppens væsker. Når denne balance forstyrres, vil nedbrydende sygdomme udvikles. Jeg tror på, at grundlaget for at opnå et godt helbred er at genoprette mineralbalancen.

Et par interessante fakta om havvand: 84 af jordens grundlæggende elementer findes i havvand, her­af de 44 mest almindelige, opløselige mineraler. Mennesket kan ikke producere havvand. Alle jor­dens have har stort set samme mineralbalance - også Utahs Great Salt Lake. De fleste af de minera­ler, der er i havvand, findes i så små mængder, at de kaldes spormineraler (sporstoffer). I vores kost er nogle af disse spormineraler så vigtige, at de må betegnes som essentielle. Andre findes i menne­skekroppen, men videnskaben har endnu ikke fastslået, hvad disse mineraler "gør" - om noget.

Ppm (parts per million, dvs. milliontedel) er ikke det samme som stort set ikke-eksisterende. F.eks. er der mere guld i en ton havvand end i en ton god/middel guldmalm.

Jo mere vores jord dyrkes og udsættes for vejr og vind, jo hurtigere bliver de opløselige mineraler udpint af den og sendt ud i havet. Og findes mineralerne ikke i jorden, findes de ikke i planterne. Mineralindholdet i planter kan variere med helt op til 200% (1.000% for enkelte mineraler).

Opløselige mineralers funktioner - generelt

  1. Ioniserede ledere af kroppens elektriske strøm (nødvendige for kroppens funktioner)

  2. Katalyserer og aktiverer andre næringsstoffer

  3. Byggesten for enzymer, hormoner og andre naturlige stoffer, kroppen anvender til specifikke funktioner

  4. Udligner og balancerer kosten. Kropsvæsker, væsketryk og pH balanceres med mineraler. Des­uden er det en velkendt sag, at mangler man visse spormineraler, kan tungmetaller lettere opho­bes i kroppen. Man ordinerer ofte spormineraler på hospitaler som et led i behandlingen af f.eks. blyforgiftning.

  5. Fordøjelse og optagelse. Mineraler er livsvigtige - kroppen har brug for store mængder klorider for at kunne producere hydroklorinsyre. Andre mineraler anvendes ved optagelsen.

  6. Specifikke mineralnæringsstoffer har mange individuelle funktioner. Mange af disse funktioner er stadig uudforskede.

Liste over, hvordan man har anvendt jordens opløselige mineraler
Meget af nedenstående information er ikke baseret på videnskabelige data eller tests, men på personlig erfaring med forskellige mennesker.

A. Generel helbredstilstand. Personligt kan jeg mærke forskel, når jeg tager et tilskud af minera­ler. Mit energiniveau øges, og jeg er mere mentalt klar. Andre fortæller om et energiløft, så snart de indtager mineralerne. Et fantastisk tilskud til ethvert kostprogram.

B. Ledegigt. Dr. George W. Crane M.D. skriver ofte i sin avisspalte om næsten mirakuløse resulta­ter med alle former for ledegigt hos mange forskellige mennesker. Resultaterne viser sig ofte efter blot en uge eller i løbet af tre måneder.

C. Urter. Mange fortæller om en synergistisk virkning ved at kombinere næringsstoffer fra planter med næringsstoffer fra havet.

D. Kosttilskud for øje, hjerte og kredsløb bliver klart forbedret, når man kombinerer med afba
lancerede mineraler fra havet, lyder det fra mange brugere.

E. Immunterapi. Ifølge dr. Virginia Livingston, M.D., er opløselige mineraler uvurderlige sammen med immunterapi.

F. Fødevareallergier. En læge rapporterer om fantastiske resultater med en patient, som kunne spise en normal kost efter afbalancereing af mineraler med koncentreret havvand.

G. Forhøjet blodtryk. Alle med forhøjet blodtryk bør tilses af en læge og følge dennes anvisninger.

H. Slankekure. Mange fortæller om øget energi under slankekure - og nogle om reduceret spise­trang. I mine teenage-år var mineraler en uvurderlig hjælp for mig, da jeg ønskede at tabe mig - og mit energiniveau steg drastisk.

I. Erstatning af tabte mineraler i destilleret vand

J. Knogleudvækster. Rapporter viser, at knogleudvækster forsvinder på blot én måned.

K. Hår. Beretninger fra mange, specielt vedr. hårets glans. Nogle fortæller, at deres hår og hoved­bund bliver mere ungdommelig igen.

L. Dyr. Både dyr og mennesker har brug for mineraler. Ofte kan man opnå meget store resultater med hensyn til livskraft og pels/fjer for hunde, katte, høns, raceheste, chincillaer osv.

M. Magnesiumtilskud. Havmineraler er af højeste kvalitet og er den billigste kilde til dette vigtige næringsstof.

N. Hærdning og styrkelse af knogler og tænder. Beretninger og personlige erfaringer med styr­kelse af bevægeapparatet, reduktion i antallet af huller i tænderne og styrkelse af tænderne i kæben.

O. Anti-aging. Mange beretninger om, at man føler sig yngre og mere livskraftig og oplever en for­bedring af aldersrelaterede symptomer.

Nedenstående er rapporter fra klinikker, der har anvendt natrium-frit koncentrat fra Great Salt Lake:

Vi har påvist, at spormineralerne er meget effektive ved en lang række stress- og forureningsrelaterede sygdomme - og til at stabilisere problemer i rygsøjlen, specielt over lænden. Fra Skandinavien har vi fået positive rapporter om spormineralernes indvirkning på både slid- og ledegigt. Det er også erfaringerne fra denne klinik. Kort sagt anser vi flydende spormineraler for et af de mest effektive kosttilskud på markedet, baseret på 14 års arbejde med flydende spormineraler foretaget af år. Carl H. Jelstrup, D.C.

Psykisk balance, tankeprocesser og reaktion på belastningssituationer synes i høj grad at afhænge af, om der er den rette balance i kroppens spormineraler. Vitaminer synes at fungere bedre, hvis de rigtige mineraler er til stede. Spormineralkoncentratet er sin vægt værd i guld for os. Det har ikke gjort noget som helst ud over at afhjælpe et stort problem, vi ikke vidste, hvad vi ellers skulle gøre ved. Spormineralkoncentrat... synes at være det eneste aktive mineraltilskud, vi har fundet...

l den forskning, jeg har foretaget som kiropraktor, og gennem min erfaring har jeg fundet frem til, at spormineraler er meget vigtige for alle de kemiske reaktioner, der sker i kroppen. Enten indgår de aktivt i reaktionen eller fungerer som katalysator for den. Kommer kroppen til at mangle mine­raler, bliver disse reaktioner langsommere og tillader sygdomsprocesser at overtage og ødelægge den fysiske struktur. R. Schiffer, D. C.

Vi må ikke ignorere disse mineralers indvirkning på optagelsen, så vi kan forebygge mineralrelate­rede lidelser som osteoporose, muskelproblemer og kirtelsygdomme. Disse mineraler bør altid an­vendes i forebyggelsen for alle mennesker. Dr. Skip Shoden.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012