Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gelé Royal - en majestætisk eliksir

Gelé Royal er et rent naturprodukt, der produceres af bier udelukkende med det formål at tiltrække dronningen. Og hvis det gavner bidronninger, kan det umuligt skade mennesket, så hvis man vil tækkes sin indre skønhedsdronning, bør man satse på produkter med det majestætiske stof.

Bidronningernes hemmelige opskrift
I den østasiatiske kultur brugte man allerede for tusinder af år siden Gelé Royal som et hemmeligt middel til skønhed og sundhed. Op gennem tiden er den majestætiske eliksir også i Europa og USA blevet et almindeligt skønhedsmiddel og en fast bestanddel i kosmetikprodukter. Paletten af plejen-de og righoldige skønhedsprodukter går fra shampooer over cremer, lotioner og læbestifter til peel-ing - selv hårfarve blandes med den "kongelige saft".

I sin reneste form består Gelé Royal primært af vand, sukker og forskellige proteiner. Stoffet er vel­egnet til stort set alle hud- og hårtyper og har en antiseptisk og rensende funktion. Den majestætiske eliksir er på grund af sine indholdsstoffer et fremragende anti-aging stof - det er ikke uden grund, at bidronningerne bliver op til fem år gamle, mens almindelige arbejderbier dør allerede efter et par u-ger. Den gelé-agtige blanding fremmer cellefornyelsen og giver hud og hår mere elasticitet og styr­ke. Og det er skam ikke kun udvortes, at naturproduktet kan udrette mirakler: Gelé Royal i kapsler, kan modvirke stress og nedtrykthed og styrke immunforsvaret.

Kun det bedste er godt nok til dronningen
Ud over honning producerer bierne Gelé Royal. I begyndelsen får alle larver denne såkaldte bidron-ningeføde, men senest efter 3½ dag er den forbeholdt dronningelarver. Med god grund: Udvokset skal en bidronning kunne lægge op til 2.000 æg om dagen, og det koster energi og styrke. Gelé Royal er et decideret tonikum, som med sine rige indholdsstoffer (aminosyrer, proteiner, fedtstoffer, vitaminer, sukker og mineraler) sørger for hele biflokkens eksistens.

Dyrt at udvinde
En biflok producerer kun ca. 500 g Gelé Royal i løbet af en sæson, så priser på stoffet er relativt høj.

Til udvinding af Gelé Royal opstiller biavleren et bistade med ekstra mange, kunstigt fremstillede dronningeceller med arbejderlarver. Bierne accepterer disse larver som en del af flokken og fodrer dem derfor med rigelige lige mængder Gelé Royal. Efter ca. tre dage fjerner biavleren larverne og høster Gelé Royal.

Den Gelé Royal, der anvendes i skønhedsindustrien, udvindes primært i Kina. Honningbier og vilde bier i Tyskland har i stigende grad svært ved at finde de fødekilder, de har behov for for at overleve, og derfor er deres eksistens truet. Men de små væsner er nødvendige for et stabilt øko-system - tænk på, at de bestøver ca. 30% af de fødevarer, vi spiser. Desuden er bivoks et vigtigt indholdsstof i naturkosmetik.

For at undgå både en fødevarekatastrofe og problemer for kosmetikindustrien støtter virksomheder som l'Oréal Imkerbund e.V. (den tyske sammenslutning af biavlere).

Læs også:
Gelé Royal gi'r energi, sundhed!

Referencer:
M. Miyazawa I, Shibata M, Takahata Y, Morimatsu F. Royal jelly supplementation improves lipoprotein metabolism in humans. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). August 2007;53(4):345-8.
Okamto et al. Major Royal Jelly Protein 3 modulates immune responses in vitro and in vivo. Fujisaki Institute, Japan. Life Sci. 5. september 2003;73(16):2029-45.
Case report: haemorrhagic colitis associated with royal jelly intake. J Gastroenterol hepatol. Juli 1997, 12(7):495-9.
Fukumitsu H, Mishima S, Furukawa S. Royal jelly and its unique fatty acid, 10-hydroxy-trans-2-decenoic acid, promote neurogenesis by neural stem/progenitor cells in vitro. Biomed Res. Oktober 2007;28(5):261-6.
Allen, Reynard, N.D. og John B. Lust N.D. The Royal Jelly Miracle. (New York: Benedict Lust Publications, 1958), 2.
Rogers, A., N. Rubira, et al. Anaphylaxis caused by royal jelly. Allergol-Immunopathology. Maj­juni 1995, 23(3): 133-35.
Royal Jelly: Health Through Nature. Let's Live Magazine. Marts 1990. Schechter, Steven, N.D. Royal Jelly Handout. (Steven R. Schechter, N.D., 1995), 2.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012