Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lemongræs kan lindre smerter

Ud over at virke fordøjelsesfremmende kan lemongræs i højere doser virke beroligende og smerte-lindrende. I den brasilianske folkemedicin anvender man planten som teudtræk (2 g pr. dosis, 6 g pr. dag) ved uro.

Lemongræs kan også anvendes indvortes ved krampelignende smerter i mave-/tarmkanal (3-5 drå­ber på en sukkerknald). Men planten bør ikke anvendes ved betændelsessygdomme i mave-/tarm-kanalen, leversygdomme eller galdeproblemer.

Duften af lemongræs kan holde både insekter og mørke tanker på af­stand
Hvis man gerne vil eksperimentere med lemongræs i køkkenet lidt oftere, var det måske en idé at sætte en plante i sin have eller altankasse. Stil en frisk plante i et glas vand, indtil der er dannet et rodskud, og plant derefter skuddet ud, helst i sandet jord. Og eftersom planten stammer fra troperne, vil den gerne have masser afvand, varme og lys.

Sådan kan man blive ved med at få et eksotisk pust inden for sine egen fire vægge. Og planten er skam ikke kun nyttig i køkkenet. Ifølge aromaterapien giver lemongræs også klarere tanker, større årvågenhed - og solskin tilbage i hjertet.

Duftolie
Æterisk aromaterapi-olie
Produkt: Olie, der får dine omgivelser til at dufte
Virkning: Har en behagelig citrusagtig aroma, der frisker duften i rummet op og virker opkvik­kende. Olien kan desuden anvendes til at holde insekter væk.
Indholdsstoffer: Ren, æterisk lemongræs-olie.

Af Siegfried Bäumler, München, faglæge og forfatter til bogen "Heilpflanzenpraxis heute".

Læs også:
Citral-Lemongræs te og ekstrakt er det nye våben mod svamp, influenza, forhøjet blodtryk og cancer

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012