Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Carotenoider til dine øjne

Lutein gi'r sunde øjne
Lutein er et carotenoid (et næringsstof, der giver farve til grønne grønsager som f.eks. spinat og kål), som i forsøg har vist sig direkte at påvirke øjets nethinde og linse. Stoffet fremhæves oftest som en måde til at beskytte øjnene mod makulær degeneration - en af de vigtigste årsager til blindhed hos ældre. Et banebrydende hollandsk forsøg med en gruppe mænd viser, at 10 mg lutein om dagen i tre måneder øger tykheden i øjets centrum (makula) med 22% og dermed formentlig reducerer dets modtagelighed over for skader og synstab.

Forskere ved Harvard har påvist, at man ved at indtage 6 mg lutein om dagen (ca. kop kogt spinat) kan mindske risikoen for makulær degeneration med 43%. Og det er værd at bemærke, at sauteret spinat syv gange om ugen i en periode på tre måneder endog var i stand til helt at fjerne meget tidlige tegn på sygdommen. Det viser et mindre forsøg foretaget af Stuart Richer, Ph.D., fra DVA Medical Center i Norm Chicago, IL. Adskillige forsøg tyder desuden på, at man ved at spise lutein også kan reducere risikoen for grå stær med 20-50%.

Lycopen forebygger makulær degeneration
De af os, der har det laveste serumindhold af lycopen, det væsentligste carotenoid i serum, har dobbelt så stor risiko for at udvikle makulær degeneration som dem, der har det højeste indhold. Indtagelse af store mængder lutein og lycopen (et carotenoid, der findes i tomater) er også sat i forbindelse med et langt lavere antal tilfælde af lunge- og prostatakræft!

Astaxanthin i Krill olie beskytter mod frie radikaler
Forsøg viser, at indtagelse af astaxanthin sammen med andre carotenoider beskytter mod DNA-skader fremkaldt af frie radikaler og hæmmer infiltration af inflammatoriske celler. Astaxanthin hjælper desuden med til at understøtte sunde kar i øjet og fremmer skarpsynet. Den fedtopløselige natur beskytter følsomme celler inde i øjet.

Læs også:
Antarktisk Krill olie kapsler med kan reducere risikoen for prostatakræft
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 beskytter mod fremskreden prostatakræft
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 mindsker risikoen for øjensygdom
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 hjælper patienter med kronisk hjertesvigt
Antarktisk Krill olie kapsler med omega-3 styrker kredsløbet
Antarktisk Krill olie har en positiv indvirkning på hjertet hos postmenopausale kvinder

Referencer:
Mares-Perlman et al. Arch Opthalmol, December 1995;113(12):1518-23.
J Photochem Photobiol B. 27. juli 2007;88(1):1-10
J Photochem Photobiol B. 1. december 2006;85(3):205-15
Ophthalmology. Februar 2008;115(2):324-333
Invest Ophthalmol Vis Sci. April 2008;49(4): 1679-85
Biochimica et Biophysica Acta. 2001;1512:251-8.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012