Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cancer og pesticider

Blandt voksne i USA stiger cancerraten fra 24% til 126% ifølge det Nationale Cancerinstitut. Et stigende antal forskere beskylder en kombination af kostfaktorer, syntetiske kemikalier i maden og miljøforurening for 30-160% af alle cancertilfælde.

Der er voksende bekymring for, at nogle pesticider forringer de nervemæssige og mentale funktioner. Men det ikke er kendt, hvor mange af denne store gruppe af sygdomme, der er forårsaget af pesticider i kosten. I almindelighed kan pesticideforgiftningen føre til dårlige præstationer i tests, der omfatter intellektuelle funktioner, akademiske færdigheder, abstraktion, tankemæssig fleksibilitet, motoriske færdigheder osv.

Amerikansk undersøgelse: Kræftrisiko en for børn stiger med pesticider
Brugen af pesticider og herbicider i haven øger ifølge en amerikansk undersøgelse børns risiko for at blive syge med det firdobbelte. Undersøgelsen, offentliggjort i begyndelsen af marts 1995 i Public Health, viser, "at det kan udgøre et offentligt sundhedsproblem" ifølge undersøgelsens leder Jack Leiss. Han undersøgte brugen af pesticider i haverne hos 252 familier, hvor der i perioden 1976-83 var død et barn af kræft, og sammenlignede disse resultater med en kontrolgruppe på 222 familier med sunde børn. Det viste sig, at børn indtil 14 år led fire gange hyppigere af ondartede bindevævs-svulster i de familier, hvor der blev brugt plantebeskyttelsesmidler i haven.

Anvendelsen af skadedyrsbekæmpelsesmidler i boligen i de sidste tre svangerskabsmåneder øger barnets risiko for at få leukæmi med det tredobbelte.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012