Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blæretang kapsler - din kilde til naturligt jod

Ironisk nok er det ofte folk, der bekymrer sig om at holde sig sunde og raske, der har størst risiko for at komme til at mangle jod. En af årsagerne er, at sportsfolk og andre, der bruger mange fysiske kræfter, trækker meget på kroppens naturlige lagre, når de sveder, og dermed øges behovet for dette sporstof.

Vegetarer har også betydeligt større risiko for at komme i jod-underskud end kødspisere, fordi fødevarer fra planteriget indeholder mindre jod end animalske fødevarer. Et forsøg har påvist, at vegetarer ofte har 25% mangel på jod, mens tallet hos veganere ligger helt oppe på 80%.

Jod giver dig sundhed fra havet - og samtidig undgår du de velkendte farer ved overdreven saltindtagelse.

Jod er et sundhedsfremmende sporstof, der er nødvendigt for livets opretholdelse. Dets primære biologiske rolle ligger i produktionen af thyroidea-hormonerne tri-iodothyronin (T3) og thyroxin (T4). T4 og T3 indeholder hhv. 4 og 3 jod-atomer pr. molekyle. Skjoldbruskkirtlen kan aktivt absorbere jod fra blodet til at producere og frigøre disse hormoner til blodbanen.

Jod findes i store mængder i grønsager og planter fra havet. I områder, hvor man ikke spiser marine fødevarer, har befolkningen generelt et lavere blodindhold af jod.

Læs også:
Tang eller tare til slankekuren
Om tang og tare
Skjoldbruskkirtlen bør altid være i topform
Tang mod brystkræft
Norsk tang og tare
Taremel
Tang er supermad!

Referencer:
Von Felig, P, Frohman, L. Endocrinology & Metabolism. (2001) McGraw Hill Professional.
Horm Metab Res. September 2005;37(9):555-8
Ann Nutr Metab. 2003;47(5):183-5.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012