Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alkohol - plusser og minusser

Ny tysk undersøgelse tyder på, at vi blandt andet drikker for at få andre mennesker til at virke rarere. Alkohol et et såkaldt psykotrop stof, som påvirker hjernen på en måde, der opleves som behagelig. Alle de stoffer, der har en positiv effekt på vores sindstilstand har imidlertid også en senere negativ eftervirkning, fordi hjernen danner en modreaktion, der fremkalder den modsatte tilstand i hjernen og dermed ubehagelige negative følelser.

Denne efterfølgende negative tilstand giver anledning til en stærkere trang til at få mere af stoffet, og dermed er der ikke langt til egentlig afhængighed af de forskellige stoffer.

Det er en udpræget opfattelse, at en "passende" grad af alkoholisk påvirkning kan gøre os mere fornøjelige og muntre til glæde ikke blot for os selv, men også for resten af selskabet. Og denne kilde til glæde vil man altså ikke forbyde i de nuværende vestlige samfund.

Den positive virkning af alkohol hænger formodentlig især sammen med to ting. Dels kan alkohol, som det giftstof det er, skade hjernen, hvorved hjernen automatisk udløser endorfmer, der virker ligesom udefra kommende morfin, altså lystbetonet og beroligende.

Alkohol har en plus- og minus-side, som meget andet her i livet. For meget, kan ifølge visdommen i det Gamle Testamente i ordsprogenes bog 31, 4.5 læses som:

"Det klæder ej konger, Lemuel, det klæder ej konger at drikke vin, eller fyrster at kræve stærke drikke, at de ikke skal drikke og glemme vedtægt og bøje retten for alle arme". (Ordsp.20,1. og Es.5,22;28,7)

Men i 6.7 vers gives der hjælp: "Giv den segnede stærke drikke, og giv den mismodige vin; lad ham drikke og glemme sin fattigdom, ej mer ihukomme sin møje".

Det er nok vurderet til at gælde i de tilfælde, hvor der ikke er nogen, der kan eller vil give hjælp eller håb, og man selv ikke kan mere. At læger kan løse sådan en situation med nerve/smertestillende medicin eller slukke lyset i legeme med en overdosis medicin, det må den enkelte afgøre med sig selv.

Og i det Nye Testamente, Timotius brev. 5,23, står der: "Bliv ikke ved med at drikke vand alene, men brug lidt vin for din mave og dine hyppige svagheder".

Hertil kommer en ny opdateret viden om, at vin øger blodets indhold af omega 3-fedtsyrer:

Forskning i 2009 viser, at indtag af beskedne mængder alkohol, og i særdeleshed vin, øger blodets indhold af de sundhedsfremkaldende omega 3-fedtsyrer. De er ellers kendt som et stof, der hovedsagelig findes i fed fisk, hvilket uvægerligt leder tankerne hen på det engelske udtryk "drunk as as a fish". Men ifølge American Journal of Clinical Nutrition kan omega-3 også skabes i kroppen på basis af vegetabilske olier, når man indtager alkohol. Forskningen er forgået i Europa, hvor 1.604 personer har deltaget i et forsøg, ledet af den franske kredsløbsspecialist Michel de Lorgeril fra Grenoble University i Lyon.

Og Sundhedsstyrelsen siger i 2009: Godt nyt til rødvinselskere - Rødvin smager ikke kun godt, det har også masser af gode egenskaber. I hvert fald så længe man holder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om højst to glas om dagen til kvinder og tre til mænd.

Man har hidtil vidst, at rødvin gør blodet tyndere, hjælper på kolesteroltallet og formindsker risikoen for demens og diabetes 2. Men nu viser ny forskning, at det også er godt at marinere kød i rødvin, før man griller det. Derved undgår man nemlig, at stoffer i grillet kød, der fremmer åreforkalkning, optages i kroppen. Ifølge laboratorieforsøgene skal man bruge en vin med et højt indhold af resveratrol - f.eks. vin fremstillet på druesorten Pinot Noir.

Dette resultat tyder på, at alle mennesker og ikke blot socialfobikere oplever en (befriende) nedgang i ubehaget ved andres vrede. Det kan utvivlsomt bidrage til at forklare den udprægede sociale brug af alkohol, eftersom man ikke alene mister sine egne hæmninger, men også i mindre grad lader sig skræmme af andres eventuelle vrede.

Selvom dette ifølge den tyske undersøgelse gælder for alle mennesker, kan det dog alligevel godt bidrage til at forklare, hvorfor socialfobikere så ofte bliver alkoholikere, fordi de sammenlignet med andre mennesker har endnu mere brug for at opnå en lettelse af deres meget stærkere følelsesmæssige ubehag ved blot risikoen for andres vrede.

Stevens, S., A.L Gerlach, F. Rist (2008). Effects of alcohol on ratings of emotional facial expressions in socialphobics. Journal of Anxiets Disorders, 22.940-948.

Få det sunde i rødvin uden det usunde:
Rødvins-Resveratrol Complex kapsler!

Mennesker, der har fravalgt at indtage alkohol, behøver ikke at miste de sundhedsfraktorer, "lidt vin" kan give. Rødvinens bedste nærinsstoffer kan nemlig i dag fås som kosttilskud i praktisk kapselform -uden alkohol!

Du har sikkert hørt tale om rødvins gode egenskaber for sundheden.

Det stof man taler om er resveratrol, der findes i rødvin. Resveratrol er en kraftig antioxidant, som hjælper med til at bekæmpe skader fra frie radikaler.

Resveratrol bidrager til at beskytte cellerne mod skader fra frie radikaler på grund af stoffets antioxidative effekt. Resveratrol hjælper med at bekæmpe frie radikaler, der f.eks. forårsager ældning af huden.

Rødvins-Resveratrol Complex - uden svovl og alkohol. Indeholder 5 mg resveratrol pr. kapsel, svarende til indeholdet i ca. 6 glas rødvin.
Dåse m. 90 kapsler.
 

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012