Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Giftgrænser hævet 54 gange på et år

Regeringen støtter i stor stil, at der kommer pesti­cider i afgrøderne.

B.T. kan i dag afsløre, at EU det seneste år har givet tilla­delse til at hæve grænsevær­dien for pesticider 54 gange, mens der kun i elleve tilfælde er blevet besluttet at stramme for mængden af pesticider.

Fødevare-og landbrugsmi­nister Henrik Høegh (V) er i forvejen blevet stærkt kritise­ret, efter at B.T. fredag skrev, at regeringen har godkendt et EU-direktiv, der tillader, at der må komme op til 50 pro­cent flere pesticider i eksem­pelvis gulerødder og salat.

I "Go'morgen Danmark" mandag forsvarede ministe­ren sig ellers med, at man både sætter pesticidgrænser­ne op og ned.

"Der er noget, som en gang imellem sættes ned, og noget, der bliver sat lidt op, hvis det er nødvendigt at bruge lidt ekstra derude på afgrøderne for at komme fri af en skade­gører," sagde Høegh.

SFs fødevareordfører Pia Olsen Dyhr mener, at mini­steren udelukkende tænker på landbruget frem for for­brugernes sundhed.

Misvisende version
"De nye oplysninger viser jo klart, at ministeren fortæller en noget misvisende versi­on af sandheden. Han burde være ærlig og stå ved, at der langt, langt oftere bliver givet tilladelse til at hæve grænser­ne end til at sænke grænser­ne," siger hun.

Henrik Høegh afviser, at han taler usandt på tv.

"Hver gang der kommer nye pesticider, så har det en grænse, der er meget lav, for­di det ikke er blevet afprø­vet. Når det så skal bruges, så vil grænseværdien blive hævet."

Men hvorfor støtter I så mas­sivt flere pesticider i dansker­nes madvarer?

"Det gør vi heller ikke. Nu kommer vi med et nyt forslag, hvor vi lægger høje afgifter på de pesticider, der forurener mest," siger han.

Kilde: BT, 27. april 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012