Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Proteinpulver kan øge levetiden med 10 år!

Proteinpulvere, som bruges af bodybuildere, kan gemme hemmeligheden bag et langt og sundt liv, siger videnskabsmænd.

Det er almindeligt kendt, at proteinpulver, som kan købes i Matas og helsekostbutikker, opbygger muskler, men nu kommer så den overraskende nyhed, at det også kan forlænge levetiden med helt op til 12 procent. De fantastiske resultater, der kommer fra universitetet i Brescia, Italien, er opnået i dyreforsøg, men overført på mennesker vil det svare til ca. 10 ekstra leveår.

Professor Enzo Nisoli, som står bag undersøgelsen udtaler: "Vores data tyder på, at man bør anbefale midaldrende at spise proteinpulver som supplement til kosten". Han mener, at proteinpulver taget fra en alder af 55 eller deromkring kan øge chancerne for en sund alderdom.

Også hvis man tager pulveret senere i livet, kan det ifølge forskerne have en effekt - det kan nemlig give mere energi bl.a. til personer, som har hjerte- og lungeproblemer og forbedre kroppens balance- og koordinationsevne. Pulveret styrker svage og slidte muskler, nedsætter risikoen for smertefulde fald og knoglebrud i alderdommen.

På universitetet i Brescia har man givet "midaldrende" mus cocktail med aminosyrer - det er de byggesten, som kroppen bruger til at opbygge muskler med. De anvendte aminosyrer var leucin, isoleucin og valin.

De mus, som fik aminosyreblandingen som supplement til kosten, levede i gennemsnit 80 dage længere end de mus, som ikke fik protein-blandingen.

Muskelstyrke, balance, koordination og udholdenhed blev også forbedret af proteinpulveret. Professor Enzo Nisoli understreger, at der ikke er bivirkninger ved at spise proteinpulver.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012