Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen kan også modvirke svulster hos kvinder

Lycopen, den tomat-antioxidant, der menes at kunne bekæmpe prostatakræft, kan måske også medvirke til at hæmme de godartede svulster i livmoderen, der giver smertefulde symptomer for millioner af kvinder, lyder det fra en forskergruppe.

Data fra nye dyreforsøg viser, at lycopen reducerer størrelsen på og antal af fibroide svulster (også kaldet leiomyomer eller bare myomer). Det rapporterede en gruppe foskere fra Tyrkiet og USA ved årsmødet i sammenslutningen Experimental Biology i USA.

Fibroide svulster er vækster i livmodermuskelcellerne og findes hos ca. 25% af alle kvinder, men er mest almindelige hos kvinder over 35 år. Selvom de er godartede, kan svulsterne forårsage kraftig blødning og smerter under menstruationen, bækkensmerter, abort og barnløshed. Behandling er som regel kirurgisk fjernelse af svulsten, i nogle tilfælde fjernelse af hele livmoderen.

Lycopen Complex kapsler - når lycopen skal være naturligt, virksomt og prisgunstigt!

Kliniske forsøg med mennesker har tidligere vist, at lycopen-tilskud kan forebygge eller bremse udviklingen af visse kræftsygdomme, specielt prostatakræft. Forsøg foretaget af forskere ved DSM, der fremstiller syntetisk lycopen, tyder på, at carotenoidet kan reducere risikoen for prostatakræft ved at hæmme det mandlige kønshormons indvirkning på prostata. Andre forskere mener, at stoffet påvirker kroppens iltningsreaktion.

I det nye forsøg supplerede forskere fra Firat University i Tyrkiet, University of Maryland og Karmanos Cancer Institute ved Wayne State University i Detroit basiskosten for japanske vagtler med enten 100 mg eller 200 mg lycopen pr. kg. føde.

Efter 10 måneder havde de vagtler, der fik tilskud, færre leiomyomer end kontrolgruppen, der kun fik basiskost (10% vs. 20%). Desuden var den gennemsnitlige diameter på svulsten signifikant mindre i de grupper, der fik tilskud.

I 200 mg-gruppen var svulststørrelsen signifikant mindre i forhold til den gruppe, der fik 100 mg, hvilket tyder på, at reaktionen er dosisafhængig, når det gælder størrelsen på svulsten.

Japanske vagtler anses for at være en fremragende model til forskning i fibroide svulster, da svulsterne - ligesom hos mennesker - optræder spontant i fuglenes æggeleder, som i høj grad minder om kvindens livmoder. De fleste andre dyreforsøg kræver, at man indsætter svulstvæv i forsøgsdyrene.

Tilskud af lycopen synes også at have en positiv indvirkning på serum-indholdet af C-, E- og A-vitamin, samt af homocystein og malondialdehyd (MDA). Tidligere forsøg har vist, at serumindholdet af disse vitaminer falder hos patienter med kræft i livmoder og livmoderhals, og at biomarkører for iltningsbelastning, f.eks. homocystein i blodet og MDA i blod og lever, øges.

Men efter tilskud af lycopen steg fuglenes serumindhold af vitaminerne, mens indholdet af homocystein og MDA faldt.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012