Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Bukkehorn til ammende mødre og diabetikere

Bukkehornsfrø bruges ofte i produktionen af smagsstoffer til kunstige ahornsirupper. Smagen af ristet bukkehorn er ligesom spidskommen desuden baseret på substituerede pyrazin-stoffer. I sig selv har bukkehorn en bitter smag.

Ammende mødre anvender ofte bukkehornsfrø til at øge produktionen af brystmælk. Forsøg har vist, at bukkehorn er en kraftig stimulator af mælkeproduktionen (en stigning på helt op til 900%).

Flere interventionsforsøg har påvist, at den antidiabetiske virkning af bukkehornsfrø mindsker de fleste stofskiftesymptomer i forbindelse med type I- og type II-diabetes hos både mennesker og relevante dyremodeller ved at reducere serumindholdet af glukose og forbedre glukosetolerancen.

Bukkehorn findes i kapselform i mange helsekostforretninger og ordineres af alternative behandlere som kosttilskud ved forhøjet kolesteroltal og diabetes. Produktet sælges under navnet A. O. Hansen 103 kapsler og indeholder også hørfrø.

I februar 2009 fandt man ud af, at International Frutarom Corporation i North Bergen, New Jersey, var kilde til en ahornsirupsagtig lugt, der med mellemrum var drevet ind over New York City siden 2005. Lugten viste sig at skyldes en ester, der opstår i forbindelse med forarbejdningen af bukkehornsfrø. Man har ikke fundet nogen sundhedsrisiko i forbindelse med lugten.

Læs også:
Bukkehornsfrø helbredte kronisk mavelidelse
Bukkehornsfrø normaliserer blodsukker og kolesterol
Sundhed gennem urter
Bukkehorn - mod mavebesvær og diabetes
Bukkehornsfrø - af læge Carsten Vagn-Hansen

Referencer:
http://www.bbc.co.uk/food/fenugreek
Baseret på den antagelse, at det aramæiske navn svarer til bukkehorn. (Karetot 6a; Horiyot 12a) Rabbenu Nissim i slutningen af Rosh Hashana, med henvisning til R Hai Gaon. Det følger Rashis oversættelse af ordet, der citeres som toneangivende af Tur and Shulchan Aruch OC 583:1. Men Avudraham tolker det som sortøjede ærter.
Chantry, Caroline J.: Howard, Cynthia R.; Montgomery, Anne; Wight, Nancy (2004) (PDF). Use of galactogogues in initiating or augmenting maternal milk supply. ABM protocols, Protocol nr. 9. The Academy of Breastfeeding Medicine.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2194788
Virkningen af bukkehornsfrø på blodsukkerniveauet og serumindholdet af fedtstoffer hos type I-diabetikere

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012