Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lægefejl

REGERINGEN har bebudet et lovforslag om, at alle læger, der får kritik af Patientklagenævnet, skal have deres navn og beskrivelse af forseelsen offentliggjort på Internettet.

Både formanden for Lægeforeningen og formanden for Praktiserende Lægers Organisation reagerer på en måde, der ikke er egnet til at styrke tilliden til lægestanden. Faktisk giver deres automatiske reaktion næring til urimelige myter om et hvidkitlet broderskab, hvis medlemmer formodes at dække over hinanden.

Formanden for de praktiserende læger, Michael Dupont, truer med at trække sine medlemmer ud af Patientklagenævnet, hvis forslaget bliver vedtaget. Han mener, at hans medlemmer vil blive overdrevent forsigtige, overbehandle og bestille unødvendige prøver, og at det bliver vanskeligere at rekruttere læger til afdelinger med større risiko for fejl.

For at understrege elendigheden forudser han, at mange af hans medlemmer simpelthen vil holde op med at praktisere som læger.

Den argumentation er besynderlig.

Derimod kan formanden for Lægeforeningen, Jesper Poulsen, måske have en pointe i, at Patientklagenævnet ofte kritiserer på grund af mindre, tekniske fejl, som ikke har nogen betydning for det lægefaglige niveau - eksempelvis små fejl i lægejournaler.

Denne kritik støttes og forstærkes af Forbrugerrådet, der direkte erklærer, at det ikke har tillid til Patientklagenævnets afgørelser.

Hvis der er grund til at kritisere Patientklagenævnet og dets afgørelser, er det der, man skal tage fat.

Det er vanskeligt at se fornuften i, at lægestanden ene af alle skulle skånes for relevant kritik for de fejl, som dens medlemmer begår.

Enhver må lære af sine fejl, og fejl, der fører til kritik fra en offentlig klageinstans, må lægges frem til offentlig beskuelse.

Ved at dække over fejl og holde dem skjult for brugerne af sundhedssystemet medvirker man kun til at skabe og understøtte urimelige myter om lægestandens selvforståelse og påståede ufejlbarlighed.

Leder i Jyllands-Posten 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012