Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Den bog giver dig kvalme

Læge Erling Segest. Læger kan begå fejl. Foreningen af danske lægestuderendes Forlag. 130 sider.

HAR DU TILLID til din læge, og går du ud fra, at han er på din side, hvis noget går galt? Så er det måske en god idé at læse læge Erling Segests debatbog om, hvor svært det er at få ret, når lægen har taget fejl.

Erling Segest er selv blevet fyret fra sin stilling som embedslæge, fordi han var patienternes mand og stillede kritiske spørgsmål om sine kollegers arbejde. Samarbejdsvanskeligheder blev det kaldt. Han er i dag 44 år og må se i øjnene, at ingen vil forklare ham detaljerne om, hvorfor han blev fyret, og ombudsmanden har øjensynlig en langvarig syltning af hans sag i gang. Sundhedsmyndighederne svarer ikke, når han spørger, og hans kolleger både i lægeforeningen og rundt om i landet har travlt med at vaske hænder.

Det er dumt, for nu har Segest sluppet en vild kat ud af sækken, og måske er der en og anden lægelig person, der får en giftig rift. 29 patienthistorier med klagebehandling eller mangel på samme er offentliggjort, og man tager sig til hovedet.

Segest skriver ikke direkte at sundhedsstyrelsen og patientklagenævnet lyver. Han er en høflig mand, men passer det, hvad han fremfører, så har de to instanser ikke holdt sig tilbage for at omskrive sandheden, så lægerne fremstår som fejlfrie englebasser.

DET ER SEGESTS påstand, at de ca. 1.000 klager, der finder vej til sundhedsmyndighederne om året, ville forvandle sig til et antal på 200.000 klager, hvis bare patienterne orkede det. Det gør de ikke, for danskerne ved, at hvis der er en stand, der holder sammen, så er det lægernes broderskab.

Pladsen er ikke til eksempler, men har du noget i klemme med din læge eller et hospital, så køb den bog.

Du får kvalme, men du bliver meget, meget klogere på, hvor lille du er som patient i systemet, hvis det går galt. Vi vil anbefale sundhedsministeren at læse Erling Segest bog.

Læs også:
Røre om fyret læge

Health News 1993

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012