Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin-mangel og diabetes

Forskere i Maryland har påvist, at D-vitaminmangel har en sammenhæng med dårlig diabetes-regulering.

D-vitamin findes i fødevarer som æg, fisk og beriget mælk. Desuden produceres det af kroppen, når den udsættes for sollys. Kroppen har behov for tilstrækkelige mængder D-vitamin for at kunne optage de essentielle mineraler kalk og fosfor. Det er desuden vigtigt for immunforsvarets funktion og for at holde knoglerne sunde.

Man analyserede data fra 124 voksne med diabetes type II fra 2003 til 2008, specifikt det gennemsnitlige niveau af glycosyleret hæmoglobin (HbAlc) og D-vitamin. HbAlc-niveauet bruges som mål for, hvor velreguleret en persons diabetes er. American Diabetes Association anbefaler, at diabetikere holder deres HbAlc-niveau under 7%.

Mega D3 vitamin fra Natur-Drogeriet A/S - når D-vitamin skal være virksomt, prisgunstigt og fremstillet af naturlige råvarer!

Resultaterne viste, at flere end 91% af deltagerne manglede D-vitamin, og kun otte deltagere rapporterede, at de tog D-vitamintilskud. De personer, der havde det laveste D-vitaminniveau, havde det højeste HbAlc-niveau, hvilket tyder på dårlig diabetes-regulering.

Forskerne observerede desuden, at denne sammenhæng var mere udtalt blandt amerikanere af afrikansk afstamning end af kaukasisk afstamning.

Dette forsøg blev præsenteret ved årsmødet i The Endocrine Society, og det understøtter tidligere resultater, der viser, at D-vitamin kan være nødvendigt for at sikre korrekt funktion i bugspytkirtlens betaceller og dermed korrekt insulinudskillelse.

Men forsøget beviser ikke, at der er en årsagssammenhæng mellem D-vitaminmangel og diabetes. Der er behov for yderligere forskning for fuldt at forstå den potentielle relation mellem de to tilstande.

Kilde:
Kant R, Chandra R, Arzumanyan H et al. Prevalence of Vitamin D Deficiency and Association with Glycemic Control in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus: A Retrospective Analysis. ENDO 2010.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012