Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium og hjertesygdomme

Omkring 24.000 danskere dør årligt af åreforkalkning - heraf viser forkalknin­gen sig hos 17.000 som dødelige blodpropper. Nogle af disse dødsfald kan sandsynligvis forebygges, hvis man sørger for at få tilstrækkeligt af mineralet magnesium kombineret med sunde spisevaner, motion og ophør med rygning.

"Man har opdaget, at mennesker med åreforkalkning og hjertesygdom ofte har et meget lavt indhold af magnesi­um i blodet", siger professor, dr. med. Jørgen Clausen, Roskilde Universitets Center. Forsøg med dyr har vist, at magnesium medvirker til at holde blod­årerne åbne og dermed forebygge den forsnævring, som kan resultere i en blodprop.

Jørgen Clausen mener også, at mag­nesium er specielt vigtigt for stofskiftet i hjertemusklen, da det stimulerer mu­skelfibrenes evne til at opsamle energi. Derved forstærkes hjertets pumpe­funktion.

Når åreforkalkning og deraf følgende blodpropper er en så hyppig dødsår­sag, skyldes det sandsynligvis i høj grad vores kost, hvis magnesiumind­hold er faldet konstant siden århundredskiftet", siger Clausen. Finske un­dersøgelser viser f.eks., at ikke engang ét ud af 1.000 dødsfald omkring år 1900 skyldtes blodpropper i hjertet. Det er vores livsstil, der giver "velfærdssygdomme" som bl.a. hjerte-kar­sygdomme. De skyldes for lidt motion, forkert kost og rygning. Motionen er i sig selv sund, fordi den øger blodomlø­bet og herigennem modvirker hjerte­krampe.

Men kosten er også vigtig. Desværre indeholder en sund kost med få fedt­stoffer, lidt sukker og mange grøntsa­ger og fisk ikke det magnesium, som vi dagligt har behov for, og som Levneds­middelstyrelsen anbefaler. Derfor kan kosttilskud, der indeholder magnesi­um, være nødvendigt.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012