Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nigella/sort kommen - faraonernes styrkende kraft

Forskerne har genopdaget den sorte kommen - et lægemiddel fra det gamle Egypten. Nye forsøg viser, at olien styrker immunforsvaret og svækker sygdomsfremkaldende bakterier.

Høfeber, hovedpine, gentagne forkølelser - der findes en urt mod alle disse ting, siger naturlægerne. Det er sort kommen, de taler om. Blandt andre Dr. Peter Schleicher, læge og leder af Institut für Immunologie i München, har påvist, at olien fra den egyptiske plante stabiliserer immunforsvaret - både når det er for stærkt, men så sandelig også, når det er for svagt. Hemmeligheden er den enestående kombination af flerumættede fedtsyrer, planten indeholder.

Forbløffende multi-virkning
Særligt overraskende er det, at hvis immunforsvaret producerer for få antistoffer, f.eks. ved tendens til infektioner eller kronisk træthed, så kan sort kommenolie mobilisere forsvaret. Overproduktion af antistoffer (f.eks. ved allergi og astma) bliver derimod bremset. Desuden virker olien desinficerende og betændelseshæmmende - og den fungerer som skønhedsmiddel: Nogle få dråber sort kommenolie i badevandet med jævne mellemrum giver en glat og ren hud. Cleopatra plejede ikke kun sin krop med olien, men indtog den også som lægemiddel - og kurerede dermed sine mavesmerter. De gamle egypteres vidundermiddel blev også brugt på vore breddegrader, men gik derefter i glemmebogen i et par hundrede år.

Et nænsomt våben mod stress og infektioner
I dag bruger man sort kommenolie både akut og til forebyggelse. Dr. Schleicher anbefaler alle, der f.eks. er udsat for stress på arbejdspladsen eller har let ved at optage smitte, at tage en kur med sort kommenolie hver sjette måned. Han siger: "Det har vist sig, at tre gram ren olie om dagen hver sjette uge virker" - uanset, om det er i flydende form (l tskf. 3 gange dagligt) eller i kapsler (2 stk. 3 gange dagligt). Vælger man kapsler, skal man sikre sig, at de kun indeholder ren, koldpresset olie. 100 ml. olie koster ca. 20 euro, 60 kapsler ca. 26 euro. Du skal være forsigtig med at købe produkter, der er væsentligt billigere - de er ofte kemisk udvundet eller fortyndet med andre olier. Tjek også dyrkningsområdet: "Det er kun egyptisk sort kommen (Nigella sativa), der besidder de beskrevne egenskaber".

Sort kommen er også glimrende som krydderurt. Frøene sørger bl.a. for en velfungerende fordøjelse (og de kan ligesom olie og kapsler fås på apoteket eller i helsekostforretninger). Enkelte bagerier tilbyder også brød med den egyptiske krydderi.

Vær forsigtig med selvmedicinering
Selvom olien ingen bivirkninger har, skal man mod astma og neurodermitis kun indtage den efter aftale med lægen. En kur mod disse problemer varer flere måneder. Ved astma dækker nogle syge­kasser omkostningerne, fordi olien er et godt alternativ til cortison-behandling.

Inhalering
Rens luftvejene og slip for smerterne på en blid måde: Et dampbad med sort kommenolie.

Det nye vidundermiddel
Styrk dit immunforsvar med daglig indtagelse. Herunder ser du en række andre områder, hvor olien kan have en virkning:

Problem

Anvendelse

Acne

Gnid det ramte område flere gange med ren olie

Astma

Inhalér 2-3 gange dagligt dampen fra varmt vand med nogle dråber olie

Forkølelse

Inhalér 2-3 gange dagligt dampen fra varmt vand med nogle dråber olie

Hoste

Inhalér flere gange dagligt dampen fra varmt vand med nogle dråber olie

Hovedpine, tandpine

Indtag 2 gange dagligt en blanding (én teskefuld) af knuste kommenfrø, nelliker og anis (1:1:1), og gnid det ramte område

Fordøjelsesproblemer

Brug sort kommen som krydderi

Ref.:
Robert B. Tisserand: The Art of Aromatherapy, Saffron Walden 1977.
S. Bohner: Auradynamik in Pflanzen, Bio Verlag 1982.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012