Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lutein og zeaxanthin beskytter dit syn

Aldersrelateret makulær degeneration (AMD) er en af de store sundhedsrisici for ældre. Indtagelse af lutein og zeaxanthin er blevet sat i forbindelse med en mindsket risiko for AMD. Kostundersøgelser tyder på, at det gennemsnitlige indtag af lutein og zeaxanthin i USA ligger under det niveau, man anser for nødvendigt for at forebygge AMD.

I øjet kan lutein og zeaxanthin fungere som antioxidanter og filtre for blåt lys, således at de beskytter de underliggende væv mod fototoksiske skader. I makula er lutein og zeaxanthin (eller xantofyl) meget koncentreret. Stofferne kaldes ofte under ét for makulært pigment. Forsøg med raske voksne viser, at tætheden i det makulære pigment kan øges med tilskud af lutein eller fødevarer, der er rige på xantofyl. Men reaktionen varierer fra person til person. Det kan skyldes både individuelle forskelle i lipoproteiner (de eneste, der transporterer xantofyl) og kroppens sammensætning (kropsfedt er et af de store oplagringssteder for xantofyl).

Forskning viser, at forøgelse af det makulære pigment med luteintilskud har en sammenhæng med lipoproteinerne, som igen indvirker på helbredet. Desuden har en øget mængde kropsfedt en sammenhæng med en mindsket optagelse af lutein i tarmen og dermed nedsat tæthed i det makulære pigment. Eftersom der ikke findes nogen kur for AMD, er der god grund til at undersøge lutein og zeaxanthins rolle til forebyggelse af lidelsen.

Læs også:
Lutein Complex - vejen til sunde øjne
Luteins alsidige rolle i spillet om vores helbred
Lutein - jo mere forskning, jo større behov
Lutein forbedrer synet hos AMD-patienter
Lutein Complex - iøjnefaldende vigtigt
Lutein Complex - vejen til præcis måling af makulær pigmenttæthed
Lutein Complex og aldersbetinget makulær degeneration: beviserne
Lutein Complex beskytter dine øjne mod alderssvækkelse
Lutein: 91% af alle øjenlæger mener, at lutein giver et sundt syn
Lutein Complex: optimal livskvalitet er at kunne se!

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012