Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gotu Kola mod Alzheimers

art-gotukolaGotu-Kola kapsler fra Natur-Drogeriet A/S har gavnet menneskers sundhed i Danmark siden 1978!

Et nyt forsøg har vist positive resultater for Gotu Kola (Centella asiatica) og dens hukommelses-fremmende virkning.

I USA anvendes Gotu Kola oftest til behandling af karsygdomme og infektioner, f.eks. åreknuder og cellulitis. De videnskabelige beviser er tilstrækkelige til at antyde en virkning, men der er behov for yderligere forskning, før man kan komme med en decideret anbefaling.

Brugen af Gotu Kola går helt tilbage til den gamle kinesiske og ayurvediske medicin. Den nævnes i Shennong Herbal, indsamlet i Kina for ca. 2.000 år siden, og har været anvendt bredt i lægeverdenen siden 1.700 f.Kr. Den er blevet brugt til at behandle spedalskhed på Mauritius siden 1852, sårbehandling og gonorré i Filippinerne og feber og luftvejsinfektioner i Kina.

Der findes stadig ikke endegyldige beviser fra forsøg på mennesker på, at Gotu Kola har en virkning, men planten anvendes nu verden over som ingrediens i hudcremer, lotioner, hårbalsam, shampoo, tabletter, drops, salver, pulvere og injektioner.

Gotu Kola har ikke noget med kola-nødder at gøre (Cola nitida, Cola acuminata). Det er ikke en stimulans og indeholder ikke koffein.

Forskere fra University of Maryland i Baltimore, MD, forklarer, at ekstrakt fra Gotu Kola -blade er blevet anvendt som alternativ medicin til forbedring af hukommelsen inden for den ayurvediske medicin. Forskerne fandt en mulig molekylær mekanisme for den hukommelsesfremmende egenskab ved Gotu Kola -ekstrakt.  

Alzheimer's er en uhelbredelig, progressiv sygdom, hvor hjerneceller nedbrydes med tab af kognitive funktioner til følge, primært hukommelsestab, svækket dømmekraft, svækket motorik og manglende evne til at drage logiske følgeslutninger og genkende mønstre. I fremskredne stadier forsvinder al hukommelse og mental funktion.

Man regner med, at ca. 5 mio. amerikanere lider af Alzheimers, og hvert år kommer ca. 360.000 nye diagnoser til. Alzheimers påvirker 10% af befolkningen på 65 og over, og antallet fordobles for hvert 10 år efter de 65. Generelt skønnes det, at omkring 24 mio. mennesker lider af demens.

Der findes ingen kendt kur for Alzheimers, men forskerne har gjort gode fremskridt med hensyn til at finde årsagerne til sygdommen.

Læs også:
Gotu-Kola virker selv på elefanter
Gotu-Kola, kilden til nyt liv?
Gotu Kola og sårheling
Alzheimers sygdom - og alternativ forebyggelse og behandling
Vanddrivende kur - naturlæge- og helsebranchens mest effektive
Gotu Kola - en psyko-neurofarmakologisk profil
Gotu Kola - en psyko-neurofarmakologisk profil

Kilde:
Xu Y, Cao Z, Khan I, et al. Gotu Kola (Centella Asiaticd) Extract Enhances Phosphorylation of Cyclic AMP Response Element Binding Protein in Neuroblastoma Cells Expressing Amyloid Beta Peptide. J Alzheimers Dis. Juni 2008;13(3):341-9.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012