Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alder - brems udviklingen med multivitaminer!

Et forsøg foretaget med støtte fra National Institutes of Health (NIH) og offentliggjort i april 2009-udgaven af American Journal of Clinical Nutrition tyder på, at brugen af multivitaminer kan bremse den biologiske aldring hos kvinder. Det må antages, at vitaminerne har samme virkning på mænd.

En tværgående analyse baseret på data for brug af multivitaminer og kosttilskud blandt 586 kvinder i alderen 35-74 år viste en sammenhæng mellem daglig indtagelse af multivitaminer og øget telomer-længde - og ifølge forskerne er det sådan, at jo længere telomererne er, desto yngre er cellerne.

Maximum - gi'r en mærkbar forskel!

Telomerer er de DNA-strenge, som bliver kortere, hver gang en celle deler sig - en naturlig proces, som over tid gør kromosomerne ustabile og i sidste ende fører til celledød. Forskere bruger ofte telomer-længden i de hvide blodlegemer som en markør for biologisk aldring.

Flertallet (74%) af kvinderne i forsøget tog multivitaminer dagligt. For disse kvinder udgjorde multivitaminerne mere end 50% af det samlede indtag af vitaminer og mineraler, herunder C, E, D, B6, B12, folsyre, jern og zink.

Sammenlignet med de kvinder, der ikke tog en multivitamintablet, havde de, der tog vitaminer dagligt, 5.1% længere telomerer - en forskel, der svarer til 9,8 år med telomer-tab på grund af aldring, lyder det fra forskerne.

Og det kan man jo så oversætte til 9,8 ekstra år til at gøre, hvad man har lyst til...

Den nye anbefaling, hvis man vil sikre sig et optimalt helbred og syn, er daglig indtagelse af 9-13 portioner frugt og grønt. Foreløbige resultater offentliggjort i Healthy People 2010 tyder på, at mindre end 10% af den amerikanske befolkning indtager højst fem portioner dagligt.

Dette er på mange planer foruroligende oplysninger, eftersom forebyggelse og behandling af degenerative sygdomme kan relateres direkte til mikronæringsstof-indtag og andre livsstilsfaktorer. Det tyder også på, at 90% af de patienter, der besøger øjenlægen, kan mangle næringsstoffer.

Kilde:
Qun Xu, Parks, C, DeRoo L. Multivitamin use and telomere length in women. Am Journal of Clini­cal Nutrition. 11. marts, 2009.
Cosgrove M, Franco O, et al. Dietary nutrient intakes and skin-aging appearance among middle-aged American women. American Journal of Clinical Nutrition, bind 86, nr. 4, 1225-1231.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012