Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kakao - en hjertesag

Kakao indeholder nogle bittert smagende flavonoider kaldet catechin og epicatechin. Disse stoffer synes i forskning at kunne beskytte mod eksempelvis hudkræft og brystkræft.

Der er observeret blodtrykssænkende virkninger af kakao, ligesom risikoen for dannelse af blodpropper synes at mindskes med en daglig dosis kakao.

Kakao indeholder også de stimulerende stoffer theobromin og tryptofan som giver en følelse af velvære. Der er også en lille smule af stoffet 2-phenylethylamin i kakao, som også medfører velvære, og som nok også medvirker til at gøre chokolade afhængighedsskabende på grund af indholdet af fedt, sukker og smagsstoffer.

Det er blevet hævdet, at en regelmæssig indtagelse af kakao er i stand til at sænke risikoen for kræft, sukkersyge og hjerte-kredsløbslidelser med op til 90%. F.eks. vil regelmæssig indtagelse af mørk chokolade være næsten lige så effektivt til at sænke blodtrykket som almindelig blodtrykssænkende medicin.

Referencer
Erdman J W et al. Effects of cocoa flavanols on risk factors for cardiovascular disease. Asia Pac J Clin Nutr. 2008; Supp.1:284-87.
Taubert D, et al. Effect of Cocoa and Tea Intake on Blood Pressure: A Meta-analysis. Arch Intern Med. 2007;167:626-634.
Balzer J et al. Sustained benefits in vascular function through flavanol-containing cocoa in medicated diabetic patients: a double-masked, randomized, controlled trial. J Am Coll Cardiol. 2008; 51 (22): 2141-49.
Hollenberg NK et al. (-)-Epicatechin mediates beneficial effects of flavanol-rich cocoa on vascular function in humans. Proc Natl Acad Sci 2006;103(4):1024-29.

Health News 2011

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012